Direcció General de Comunicació

Foto Budó

Budó assegura que la recuperació del PUOSC és "molt esperada i molt necessària" pel món local

query_builder   19 setembre 2019 13:54

event_note Nota de premsa

Budó assegura que la recuperació del PUOSC és "molt esperada i molt necessària" pel món local

  • La consellera de la Presidència ha presentat aquest migdia a Lleida el PUOSC 2020-2024, dotat amb 250 milions d’euros
  • El PUOSC és el principal instrument de cooperació econòmica de la Generalitat per portar a terme noves infraestructures, equipaments o serveis de competència municipal
  • A Lleida poden optar al PUOSC 149 municipis, 6 Consells Comarcals i 10 Entitats Municipals Descentralitzades
  • El termini de presentació de sol·licituds s’ha ampliat fins al 15 de novembre de 2019
 
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presidit aquest migdia a la Llotja de Lleida la presentació del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024 a les comarques de Lleida. Budó ha explicat que “el darrer PUOSC es va acabar a la convocatòria 2008-2012 i des de llavors, en aquests dos darrers mandats, el món local no ha pogut disposar d’aquesta eina que genera capacitat inversora des de la Generalitat en els municipis per poder dur a terme totes aquelles inversions necessàries per garantir uns serveis públics de qualitat”. Per la consellera, la recuperació del PUOSC és “molt esperada i molt necessària” pel món local i “estem contents i satisfets d’haver-lo pogut convocar enguany”.
 
A la vegueria de Lleida poden optar al PUOSC 149 municipis, 6 Consells Comarcals i 10 Entitats Municipals Descentralitzades (Seana, Baldomar, Fontllonga i Ametlla, Sucs, Sta Maria de Meià, Pla de la Font, Rocallaura, Raimat, Talladell, Gerb).
 
A l’acte d’aquest migdia a Lleida, hi han assistit alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments lleidatans i ha comptat amb la participació del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i de la directora general d’Administracions Locals, Rosa Vestit. També hi han assistit la directora dels Serveis Territorials de Presidència a Lleida, Anna Feliu, i el sotsdirector general de Cooperació Local, Jordi Castells.
 
El PUOSC té dues línies de subvencions, la primera està destinada a les inversions i la dotació màxima per municipi és de 250.000€. La segona línia de subvencions està destinada per a acció territorial a municipis petits i nuclis de població reduïda i la dotació màxima per municipi és de 120.000€. Les subvencions de la línia 1 estan destinades a: Ajuntaments, Entitats municipals descentralitzades i a Consells Comarcals que hagin assumit competències municipals en les obres i els serveis de competència municipal i d’abast o interès supramunicipal.
 
Les subvencions de la línia 2 estan destinades a municipis de menys de 5.000 habitants, Entitats municipals descentralitzades de menys de 5.000 habitants i a Consells Comarcals de menys de 5.000 habitants. Segons Budó, “estem parlant sempre d’equilibri territorial i precisament garantir aquest equilibri vol dir posar més accent en aquests municipis més petits, concretament en aquests nuclis de població de menys de 5000 habitants, que són molts municipis del nostre país”.
 
En el programa general d’inversions, hi poden optar la totalitat dels ens locals: 947 ajuntaments, 41 consells comarcals i 65 entitats municipals descentralitzades. En el programa de municipis petits i nuclis de població menors de 5.000 habitants hi poden optar 737 ajuntaments, 1 consell comarcal i 64 entitats municipals descentralitzades
 
Les actuacions i despeses subvencionables pel PUOSC:
 
-       Actuacions destinades a impulsar el reequilibri territorial i revertir la pèrdua poblacional
-       Actuacions de millora d’equipaments i infraestructures municipals que formin part d’una estratègia de desenvolupament territorial
-       Actuacions de millora i gestió eficient de recursos del municipi
-       Actuacions de prevenció de riscos naturals
-       Actuacions de millora de connectivitat tecnològica
-       Actuacions destinades a serveis públics
-       Actuacions destinades a serveis supramunicipals
 
 
 
 

2  

Imatges

Fotografia de la consellera Budó durant l'acte de presentació del PUOSC a Lleida (Autor: Julio Díaz)

Fotografia de la consellera Budó durant l'acte de presentació del PUOSC a Lleida (Autor: Julio Díaz) 35

Fotografia de la consellera Budó durant l'acte de presentació del PUOSC a Lleida (Autor: Julio Díaz)

Fotografia de la consellera Budó durant l'acte de presentació del PUOSC a Lleida (Autor: Julio Díaz) 61

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia