• La consellera Vilallonga presideix el primer Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes amb Oriol Ponsatí-Murlà com a director
ILC
Mariàngela Vilallonga ha presidit avui el seu primer Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) com a consellera de Cultura. La reunió també ha estat la primera per a Oriol Ponsatí-Murlà com a director de la ILC.
 
Durant la reunió s’ha acordat que el Pla Nacional de Lectura es coordini des de la Institució de les Lletres Catalanes, atès que la composició dels membres que representen les entitats del Consell Assessor ja formen la taula sectorial de les lletres catalanes.
 
Així doncs, el Consell Nacional de la Lectura estarà constituït pels representants del Consell Assessor i de la Junta de Govern de la Institució de les Lletres Catalanes, el director de la qual coordinarà el Pla amb totes les unitats del Departament de Cultura i amb d’altres departaments de la Generalitat.
 
El Consell Assessor de la ILC és l’òrgan consultiu de la Institució. Emet la seva opinió sobre les qüestions que són sotmeses per la degana, pel director i per la Junta de Govern i proposa les accions que considera convenients per complir millor els objectius de la Institució.
 
Al costat de la consellera Vilallonga i el director de la ILC, Ponsatí-Murlà, han assistit a la reunió els membres següents: Bel Olid, Jordi Martín Lloret, Pau Vadell, Àngels Gregori, Gemma Rodríguez, Eugenia Tusquets, Lídia Pons, Mercè Sarrias, Ramon Pinyol, Anna Aguiló, Roser Sebastià, Josep-Anton Fernàndez, Montse Ayats, M. Carme Ferrer, Anna Maria Macià, Marga Losantos, Enric Frigola i Francesc Parcerisas.