President

Consell Consultiu Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

President Torra: "Ens cal un canvi cultural del país per entendre que Catalunya s'està jugant el futur amb la Societat del Coneixement"

query_builder   20 setembre 2019 12:55

event_note Nota de premsa

President Torra: "Ens cal un canvi cultural del país per entendre que Catalunya s'està jugant el futur amb la Societat del Coneixement"

 

 
·        El cap del Govern i la conseller Chacón han encapçalat aquest matí la constitució del Consell Consultiu del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement
 
·        Aquest òrgan assessorarà el Plenari i la Taula Permanent del PN@SC, el qual té com a objectiu crear un marc de reflexió i de referència de les futures polítiques en matèria d’universitats, recerca i innovació
 
Consell Consultiu Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement
El president i la consellera encapçalant la constitució del Consell, al Palau. Autor: Jordi Bedmar
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat aquest matí “un canvi cultural del país” per “abraçar i creure” en “un gran projecte de país” com és la societat del Coneixement. “Aquí és on, una gran majoria de catalans, creiem que Catalunya s’està jugant bona part del seu futur”, ha explicat el cap del Govern, i ha assegurat que aquest repte “transcendeix qualsevol govern, i el nostre compromís és que aquesta sigui una feina efectiva”.
 
Quim Torra ha fet aquestes declaracions durant l’acte de constitució del Consell Consultiu del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC), que s’ha celebrat aquest matí a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat. Juntament amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, el president ha nomenat els membres d’aquest òrgan, que serà presidit per Màrius Rubiralta, i integrat per rectors, professors, científics i líders empresarials, socials i culturals. El Consell tindrà com a funció assessorar el Plenari i la Taula Permanent del PN@SC, el qual té com a objectiu crear un marc de reflexió i de referència de les futures polítiques en matèria d’universitats, recerca i innovació. (S’adjunta llistat del membres d’aquest Consell)
 
El president ha insistit, durant la seva intervenció, que l’agradaria que aquest segle XXI fos l’etapa del “coneixentisme”, i tot i que ha dit que “dependrà del cercle virtuós entre centres de recerca, universitats i empreses”, creu que “si no hi ha un canvi cultural de la societat que vegi que aquest és el camí amb què el nostre país pot tenir aquest accent propi al món i liderar-lo, és molt difícil”.
 
Torra ha lamentat però que “si no som capaços de recollir els pressupostos que calen, tot això no tindria sentit”, i, per això, ha assegurat que “hi estem treballant i esperem que això també sigui una realitat”.
 
La consellera Chacón, per la seva banda, ha afirmat que "el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement ens ha d'ajudar a situar-nos internacionalment en l'economia del coneixement, posant en valor els nostres actius i sent conscients de l'impacte social que tindrà aquesta transformació".
 
Àngels Chacón ha demanat als membres del consell les seves opinions i reflexions perquè "el consell ha de ser un lloc on crear i enfortir espais de diàleg i debat". 
 
El Govern va acordar la creació del Programa per a l’impuls i l’elaboració del PN@SC el passat mes de gener, i es va presentar en societat el dia 31 del mateix mes. El Pacte és una estratègia compartida entre educació superior, recerca, innovació i agents socials i econòmics per construir la Catalunya del futur. Està integrat per tots els agents implicats en la generació, transmissió i aplicació del coneixement i permetrà crear el marc de reflexió i de referència de les futures polítiques en matèria d’universitats, recerca i innovació.
 
A més del president i de la consellera, i els membres del Consell, han participat també en l’acte els secretaris d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, i la coordinadora del PN@SC, Mercè Chacón.
 
 
 
 
 

2  

Imatges

Foto taula

Foto taula 1304

Foto de grup

Foto de grup 1647

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia