Territori

Gavín L10 metro Hospitalet

Les obres per a posar en funcionament l'estació de l'L10 sud de Ciutat de la Justícia encaren la recta final

query_builder   20 setembre 2019 15:26

event_note Nota de premsa

Les obres per a posar en funcionament l'estació de l'L10 sud de Ciutat de la Justícia encaren la recta final

  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, visita els últims treballs a la instal·lació, que comporta una inversió de 80 MEUR
  • La nova parada és la setena de l’L10 Sud i la 19a del municipi de l’Hospitalet de Llobregat
  • L’estació entrarà en servei durant el novembre vinent i registrarà uns 5.600 viatgers diaris, que seran 12.000 quan l’L9 estigui completada
Gavín metro Hospitalet L10
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat avui, les obres per a posar en funcionament l’estació de l’L10 sud de Ciutat de la Justícia (l’Hospitalet de Llobregat), que encaren la recta final. En la visita, també han participat el segon i tercer tinent d’alcaldes de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Cristian Alcázar, i José Castro, així com el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores. La nova estació, que comporta una inversió de 80 MEUR, entrarà en servei el novembre vinent, ha anunciat Gavín, un cop es completin els últims treballs d’arquitectura i instal·lacions i les proves de funcionament.
 
La nova parada de l'L10 sud de Ciutat de la Justícia és la número 158 de la xarxa de metro, la 7a de la línia i la 19a del municipi de l’Hospitalet de Llobregat. Situada en una zona “estratègica” i “molt pròxima a l’estació d’FGC d’Ildefons Cerdà”, corresponent a les línies L8, S3, S4, S8, S9, R5, R50, R6 i R60 la nova estació permetrà incrementar la cobertura en transport públic, ha remarcat Gavín. El secretari ha emmarcat aquesta obra en altres actuacions de millora de la xarxa, com  la recent posada en servei d’altres estacions de l’L10 Sud, la reforma de l’estació de Provença d’FGC i l’adaptació de diverses estacions de metro a persones amb mobilitat reduïda.
 
Així mateix, ha posat en valor les inversions en transport públic que s’estan desenvolupant a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, on el febrer passat va entrar en funcionament l’estació de Provençana de l’L10 Sud i on actualment també estan en execució, a més dels de la Ciutat de la Justícia, els treballs per posar en servei l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch.
 
“És a través de la inversió en infraestructura de transport públic, una prioritat per al Govern, que també contribuïm a una societat més sostenible, una millor qualitat de l’aire i un millor país”. Isidre Gavín ha recordat “la determinació” de l’anterior conseller Josep Rull, que “va aconseguir l’acord institucional perquè aquesta obra tirés endavant” i de la qual “dos anys després, estem recollint els fruits”.
 
L’estació de Ciutat de la Justícia se situa a una profunditat màxima de 42 metres; disposa de dos accessos a la superfície i per accedir a les andanes compta amb sis ascensors de gran capacitat i dos d’exclusius per a persones  amb mobilitat reduïda. Els arquitectes són  Dani Freixes i Agustí Carbonell. Es preveu que la instal·lació registrarà uns 5.600 viatgers diaris, que es podran doblar quan l’L9 estigui completada. En aquest sentit, Gavin ha ressaltat que amb la nova estació, que serà la 19a de metro a la ciutat, més la d’Ernest Lluch, més els equipaments de Rodalies i altres mitjans de transport públic “una ciutat important com l’Hospitalet quedarà totalment integrada en una xarxa competitiva d’alta capcitat de transport públic”.
 

4  

Imatges

Fotografia visita

Fotografia visita 722

Foto ascensors

Foto ascensors 492

Foto andana

Foto andana 510

Foto visita

Foto visita 307

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 219

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia