Educació

Visita a l'Escola Agrària de les Borges Blanques

El conseller d'Educació es compromet a estudiar la implantació d'un batxillerat de tres anys a les Borges Blanques

query_builder   20 setembre 2019 16:04

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació es compromet a estudiar la implantació d'un batxillerat de tres anys a les Borges Blanques

  • Josep Bargalló considera que la capital de les Garrigues és “el lloc perfecte” per acollir aquesta nova modalitat, perquè reuneix batxillerat, cicles del món agrari i una Escola Agrària
  • El titular d’Educació justifica aquesta proposta per la necessitat de combatre la segregació territorial
Visita a l'Escola Agrària de les Borges Blanques
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, s’ha compromès avui a estudiar la implantació a les Borges Blanques de la nova modalitat de batxillerat de tres anys, combinat, en aquest cas, amb la formació professional agrària. “És un lloc perfecte per fer-ho”, ha manifestat, després de visitar diversos centres educatius de la capital de les Garrigues i d’haver participat en l’acte d’obertura del nou curs a l’Escola Agrària de les Borges, conjuntament amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.
 
“Si a les Borges tenim batxillerat, cicles de Formació Professional que tenen a veure amb el món agrari i una Escola Agrària, hem de treballar conjuntament”, ha manifestat Bargalló, per defensar així la implantació d’aquest batxillerat de tres anys, una modalitat que s’ha estrenat com a prova pilot aquest curs en set instituts d’arreu de Catalunya. “És una proposta que permet que l’alumne surti, al cap de tres anys, amb el títol de batxillerat i un títol de FP”, ha recordat el conseller.
 
“A les Borges tenim un lloc perfecte per fer-ho, amb una oferta molt bona”, ha prosseguit Bargalló, amb l’objectiu d’aconseguir que “els joves arrelin al territori. Que trobin que l’oferta d’aquí és més atractiva que en d’altres llocs”. D’aquesta manera, ha assenyalat, s’ajuda a combatre la segregació territorial. “Les Borges és un dels exemples on ens equivocaríem si no féssim aquest projecte. I això és gràcies a què tenim un centre d’excel·lència a nivell nacional com és l’Escola de Capacitació Agrària del Departament d’Agricultura”, ha conclòs.
 
El conseller d’Educació ha fet aquestes manifestacions després de visitar diversos centres educatius a les Borges Blanques. Al matí, s’ha desplaçat a l’Escola Joan XXIII on, acompanyat de la directora del centre, Esther Arqués, ha fet un recorregut per les seves instal·lacions. Seguidament, el conseller d’Educació ha mantingut una trobada amb l’equip directiu de l’escola.
 
Després d’inaugurar el curs de les Escoles Agràries, Bargalló s’ha traslladat a l’Institut Josep Vallverdú, on també ha visitat les instal·lacions del centre, amb la seva directora, Antonieta Bernat.
 
20 de setembre de 2019
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia