• Mitjançant el programa Tecniospring INDUSTRY d’ACCIÓ, cofinançat per la Comissió Europea, es finança fins el 100% la contractació de talent per promoure l’R+D empresarial i la transferència tecnològica a Catalunya
  • Empreses, startups i agents d’R+D amb el segell TECNIO poden incorporar investigadors experimentats catalans o de qualsevol nacionalitat durant 2 anys
  • Els ajuts cobreixen la totalitat del cost del personal investigador i altres despeses com ara la sol·licitud de patents o la difusió de resultats derivades de la realització del projecte
 
El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha activat una nova edició del programa Tecniospring INDUSTRY d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa- per promoure la incorporació de talent experimentat a les empreses i agents d’R+D catalans amb el segell TECNIO. Amb un pressupost de 3,3 milions d’euros cofinançats entre ACCIÓ i la Comissió Europea, aquesta iniciativa finança fins el 100% la contractació d’investigadors amb l’objectiu de promoure d’R+D empresarial i la transferència de tecnologia a Catalunya.
 
D’aquesta manera, empreses, startups i agents d’R+D amb el segell TECNIO (com centres tecnològics, grups de recerca universitaris o centres de recerca) poden incorporar durant dos anys investigadors experimentats catalans o de qualsevol nacionalitat per dur a terme projectes d’R+D i innovació. La iniciativa també contempla l’opció que durant el primer any l’investigador faci una estada a l’estranger en una universitat, centre tecnològic o departament d’R+D i que el segon any s’incorpori a l’organització catalana.
 
L’ajut cobreix la totalitat del cost del personal investigador i altres despeses com ara la sol·licitud de patents o la difusió de resultats derivades de la realització del projecte. Aquesta convocatòria permetrà la contractació de 24 investigadors, que se sumen als 134 contractes que s’han gestionat des que va néixer aquesta iniciativa. Fins ara, el 72% dels investigadors han estat contractats per l’empresa o el centre tecnològic quan han acabat el projecte.
 
A més, des del 2013, aquest programa també ha suposat la creació de 2 spin-offs, la sol·licitud de 22 patents i l’acord amb 48 entitats com el Massachusetts Institute of Technology (MIT) d’Estats Units, la Universitat de Stanford dels Estats Units o l’Institut Fraunhofer d’Alemanya per fomentar la mobilitat del personal investigador que posteriorment s’ha incorporat a empreses o agents catalans.
 
La convocatòria d’enguany forma part de la tercera edició del programa (2019-2024) en el marc del Marie Sklodowska-Curie de l’Horitzó 2020 de la Comissió Europea. ACCIÓ va presentar candidatura i la CE va aprovar cofinançar aquesta iniciativa d’entre 78 sol·licituds de la Unió Europea i països associats. Així, fins el 2024, mitjançant el Tecniospring es facilitarà la contractació de 72 investigadors amb un pressupost total d’11 milions d’euros. Les empreses, startups i agents d’R+D interessats poden presentar una sol·licitud en aquest enllaç.
 
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
§  Facebook: ACCIÓ
§  Linkedin: ACCIÓ