Direcció General de Comunicació

Altres acords

Altres acords

query_builder   25 setembre 2019 10:15

event_note Nota de premsa

Altres acords

El Govern aprova un decret que determina el control de la comercialització d’equips de refrigeració carregats amb gasos fluorats
 
El Govern ha aprovat un decret per determinar l’òrgan competent per exercir a Catalunya les funcions relatives al control de la comercialització d’equips de refrigeració carregats amb gasos fluorats, d’acord amb el Reial decret 115/2017, i pel qual s’estableixen aspectes instrumentals per al compliment de les obligacions que se’n deriven. Segons la nova norma, serà la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat, la que farà aquestes funcions, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC). La potestat sancionadora recaurà directament en aquesta Direcció General.
 
En virtut del decret, l’OCCC comprovarà documentalment que les instal·lacions d’aire condicionat que continguin gasos fluorats amb efecte d’hivernacle les fan empreses instal·ladores habilitades. Aquest aspecte és important ja que aquests gasos tenen un efecte d’escalfament de fins a 23.000 cops superior al del CO2. A més la vida útil dels equips i aplicacions que en contenen pot superar els 50 anys. Aquesta realitat fa que sigui essencial la seva bona gestió, així som el manteniment i la recuperació dels gasos al final de la vida útil dels equips o productes.
 
 
El Govern modifica l’acord de creació del Comitè Interdepartamental de seguiment i coordinació dels protocols existents en matèria d'abús sexual a menors
 
El Comitè Interdepartamental de seguiment i coordinació dels protocols existents en matèria d'abús sexual a menors o qualsevol altra forma de maltractament passarà a reunir-se com a mínim un cop al semestre en sessió ordinària. Així ho ha establert el Govern, que ha modificat l’Acord GOV/45/2016, de 19 d'abril, de creació d’aquest comitè.
 
El Govern ha pres aquest acord davant del constant augment de la detecció d'abusos i altres maltractaments a menors, i la consegüent alarma social que provoca, així com la creixent conscienciació i exigència per part de tots els sectors de la societat sobre la necessitat de protegir els menors. Tot això posa de manifest l’obligació de continuar treballant contra els maltractaments infantils i adolescents, de forma coordinada i eficaç entre els departaments de la Generalitat.
 
Aquest comitè, adscrit al Departament de la Presidència, té per objectiu reforçar la coordinació institucional per tal de garantir de manera més eficaç i eficient la seguretat i el benestar dels menors, emfatitzant les mesures de prevenció, detecció i intervenció, especialment aquelles adreçades a l'atenció dels menors, i evitar la victimització secundària.

 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia