Empresa i Treball

Govern

TURISME

El Govern activa un pla de seguiment per l'afectació de la fallida de Thomas Cook Group sobre el sector turístic català

query_builder   23 setembre 2019 14:53

event_note Nota de premsa

TURISME

El Govern activa un pla de seguiment per l'afectació de la fallida de Thomas Cook Group sobre el sector turístic català

  • El Departament d’Empresa i Coneixement està treballant des de dos àmbits d’actuació: la repatriació dels turistes que hi ha a Catalunya cap als seus països d’origen i l’afectació que pot tenir sobre el teixit empresarial català
  • La Generalitat participarà demà en una reunió amb la Secretaría de Turismo a Madrid “per defensar al màxim els interessos de les nostres empreses i l’economia del nostre país”
  • Thomas Cook mou més de 80.000 turistes anuals a Catalunya dels quals actualment prop de 5.000 es troben a la nostra destinació
 
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha explicat avui les accions que s’estan duent des del Govern davant de la fallida de Thomas Cook, el tercer operador turístic del mercat britànic que opera a Catalunya.
 
La consellera ha explicat que “des del Departament d’Empresa i Coneixement s’està treballant en dos àmbits d’actuació. Per una banda volem assegurar-nos que els turistes d’aquesta companyia, que són principalment del Regne Unit, de Bèlgica i d’Holanda, i que actualment xifrem en prop de 5.000 dels més de 80.000 que ens visiten anualment, poden tornar als seus països d’origen. Per l’altra, estem avaluant l’afectació que pot tenir la situació sobre el teixit empresarial català”.
 
Pel que fa a l’afectació sobre les empreses, Chacón ha dit que “estem fent seguiment de l’impacte econòmic sobre les empreses principalment dels sectors de l’hostaleria i la restauració, doncs tenim afectació a Costa Daurada, Costa de Barcelona i Costa Brava”. La consellera ha afegit que “estem en contacte amb el sector de l’hostaleria, CONFECAT, els representants de CEHAT, Foment del Treball, l’Associació hotelera de Salou, Cambrils i Vila-seca, i amb l’Associació Corporativa d’Agències de Viatge Especialitzades (ACAVE) per fer una diagnosi de la situació, doncs l’última liquidació correspon a finals del mes de juliol i hem de veure què passarà amb els pagaments d’agost i setembre”. En aquest sentit, la consellera ha anunciat que demà hi haurà una reunió a la Secretaría de Turismo “a la qual assistirem per defensar al màxim els interessos de les empreses catalanes i l’economia del nostre país”.
 
Respecte a l’afectació sobre els turistes, la consellera ha explicat que “ja ens hem posat en contacte amb el consolat britànic” i ha dit que “a Catalunya s’han reprogramat els vols de Thomas Cook amb sortida més immediata per altres companyies sense problemes. El vols que surten demà des de Reus cap a Manchester, Glasgow i Belfast ja s’han substituït per altres vols, i els següents vols de Thomas Cook surten el dia 26 de Reus i el 27 des de Girona”.
 
Per altra banda, la consellera també ha declarat que “des del Govern hem activat les oficines de turisme als aeroports per oferir informació als turistes, i des de la nostra oficina a Londres estem fent seguiment de les últimes notícies des del mercat d’origen”. A aquestes mesures preses des del Govern, s’hi afegeixen les del consolat britànic que ha desplaçat equips als aeroports de Girona i Reus.
 
 
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
          
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2  

Vídeos

Tall Consellera Chacón

Tall 2 Consellera Chacón

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia