Salut

Es crea el nou Servei territorial de cirurgia de la Garrotxa i el Ripollès, integrat per professionals de cirurgia de l'Hospital d'Olot i de l'Hospital de Campdevànol

query_builder   25 setembre 2019 09:19

event_note Nota de premsa

Es crea el nou Servei territorial de cirurgia de la Garrotxa i el Ripollès, integrat per professionals de cirurgia de l'Hospital d'Olot i de l'Hospital de Campdevànol

  • Amb aquesta actuació s’inicia la reordenació de l'atenció sanitària del Ripollès, que tindrà com a centres de referència l'Hospital de Campdevànol, el d'Olot i Comarcal de la Garrotxa i l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta
  • El nou Servei Territorial de Cirurgia General, que es posarà en marxa a l’octubre de manera gradual, permetrà una millor vinculació de les especialitats amb el centre de terciarisme, millorant-ne la continuïtat assistencial i pal·liant les dificultats per trobar determinats professionals sanitaris
_
Aquest mes d’octubre es crea i es posa en funcionament el nou servei territorial de cirurgia de la Garrotxa i el Ripollès integrat per professionals de cirurgia de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i l’Hospital de Campdevànol. Els professionals del nou equip territorial treballaran conjuntament i en xarxa i prestaran els seus serveis als dos centres i de manera coordinada amb l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta com a hospital de referència de la Regió Sanitària Girona per garantir la continuïtat assistencial dels pacients que necessiten ser derivats per aspectes de complexitat assistencial.
 
D’aquesta manera, l’Hospital de Campdevànol i l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa duran a terme les intervencions programades de cirurgia major ambulatòria i de cirurgia menor, a més de les consultes externes per al ciutadans de les respectives comarques. Les operacions programades de cirurgia general i digestiva i les quirúrgiques urgents s’atendràn d’acord amb la complexitat a l’Hospital d’Olot o l’Hospital Trueta, derivades des del del servei d’urgències de l’Hospital de Campdevànol.
 
S'estima que l'Hospital d'Olot assumirà uns 300 ingressos de cirurgia general de pacients de l'àrea del Ripollès. D’aquests, l’Hospital de Campdevànol va atendre un 82% dels casos, dels quals 49 van necessitar intervenció quirúrgica urgent. En aquest sentit, els estudis preoperatoris i les visites postoperatòries que se’n derivin es continuaran duent a terme a l’Hospital de Campdevànol.
 
D’aquesta manera, els usuaris de la zona del Ripollès, que fins ara podien ser atesos tant al seu hospital comarcal, el de Campdevànol, com a l'Hospital General de Vic i a l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, seran atesos preferentment en l’eix Hospital de Campdevànol, Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, d’acord amb les necessitats dels pacients i el centre hospitalari que pugui donar la millor resposta. Així, per exemple, al 2018 l'Hospital General de Vic va registrar 286 altes de pacients del Ripollès i al Trueta unes 300. Amb la creació del servei territorial en el marc de l'ordenació, que passa per concentrar a la Regió Sanitària de Girona l'atenció dels pacients del Ripollès, es reordenaran els fluxos assistencials millorant així la continuïtat assistencial dels usuaris.
 
Un cop consolidat aquest equip territorial de cirurgia entre els hospitals de Campdevànol i Olot, la implantació del qual s’avaluarà periòdicament, es treballarà per millorar l'atenció d'altres especialitats, com ara l'oncologia i, més endavant, la urologia, amb el mateix objectiu de millorar l'equitat assistencial entre els pacients, garantir la continuïtat assistencial i solucionar els problemes generats per la manca generalitzada de professionals sanitaris, en el marc de la reordenació de l’atenció sanitària dels pacients del Ripollès.
 
La creació del Servei Territorial de Cirurgia General de la Garrotxa i el Ripollès s’emmarca en la voluntat del Servei Català de la Salut de fomentar la constitució d’aliances estratègiques entre centre i serveis sanitaris, previst en el Pla estratègic de la Regió Sanitària Girona 2017-2020 i en el Pla d’Acció 2019-2020 del CatSalut, per tal de consolidar i garantir els serveis de referència de tota la regió sanitària sempre tenint en compte els criteris d’equitat en els resultats i sostenibilitat del sistema sanitari i també facilitar el desenvolupament de la docència i de la recerca.

1  

Imatges

Foto

Foto 11497

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia