Direcció General de Comunicació

Borsa treball

S'amplia el Programa DIL d'integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a tot el sector públic

query_builder   25 setembre 2019 10:13

event_note Nota de premsa

S'amplia el Programa DIL d'integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a tot el sector públic

  • Gràcies al Programa, 95 persones d’aquest col·lectiu han accedit fins ara  a un lloc de treball a l’Administració
 
  • La Generalitat és capdavantera en integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual
 
El Govern ha aprovat estendre el Programa DIL d’integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a la totalitat del sector públic. Amb l’acord, les entitats del sector públic es podran adherir al programa i s’ampliarà el nombre de llocs de treballs per a aquest col·lectiu.
 
La Generalitat és capdavantera en integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual a través del Programa DIL. El programa s’adreça a persones que tenen com a mínim un 25% de discapacitat intel·lectual reconeguda, que poden accedir a un lloc de treball a la Generalitat mitjançant convocatòries específiques pel sistema de concurs de mèrits.
 
La primera convocatòria de places específica per a aquest col·lectiu es va fer l’any 2003 i, des de llavors, se n’han fet quatre més, que han permès a 95 persones accedir a un lloc de treball a l’Administració.
 
La Generalitat també ha constituït una borsa de treball, pionera a totes les administracions públiques, per a persones amb dificultat d’integració laboral per raó de la seva capacitat intel·lectual.
 
La Generalitat és referent perquè ha estat la primera administració en què el seguiment dels treballadors i treballadores d’aquest col·lectiu el realitzen tècnics de la pròpia administració. Així, el personal tècnic en inserció laboral, adscrit a la Direcció General de la Funció Pública, fa un seguiment individualitzat de cada treballador i del seu entorn i en dissenya el pla anual de formació específica. Tots els treballadors del Programa DIL compten també amb personal referent al seu departament que els facilita l’aprenentatge de les seves tasques i el desenvolupament de les relacions socials a l’entorn laboral.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia