Empresa i Treball

Despesa turisme estranger

TURISME

El turisme estranger ha generat una despesa de 12.347 milions d'euros (+4,9%) en els primers 7 mesos de l'any

query_builder   27 setembre 2019 13:16

event_note Nota de premsa

TURISME

El turisme estranger ha generat una despesa de 12.347 milions d'euros (+4,9%) en els primers 7 mesos de l'any

La consellera Chacón amb el dir gral de Turisme, Octavi Bono, en la visita a l'oficina de turisme de palau Robert
La consellera Chacón amb el dir gral de Turisme, Octavi Bono, en la visita a l'oficina de turisme de palau Robert
  • Catalunya ha rebut fins el mes de juliol 11,3 milions de turistes estrangers (+1,5%)
  • La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha donat a conèixer aquestes dades en el marc del Dia Mundial del Turisme, el lema del qual és “Turisme i Ocupació: un futur millor per a tots”
  • Chacón ha visitat l’oficina de turisme de Palau Robert, que és una de les 221 oficines de turisme i punts d’informació turística de Catalunya. L’any 2018 aquestes oficines van atendre més d’1,1 milions de turistes (+7%)
  • El sector turístic compta amb més de 477.000 persones afiliades a la seguretat social
  • Segons les últimes dades sectorials d’afiliacions a la seguretat social a Catalunya, el 14% provenen del sector turístic
 
Amb motiu del Dia Mundial del Turisme, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el director general de Turisme, Octavi Bono, han visitat l’oficina de turisme de Palau Robert per posar en valor la tasca que realitzen el punts d’informació turística de Catalunya i la importància del sector turístic a Catalunya. Durant la visita, la consellera ha destacat que “el sector turístic representa el 12% del PIB i el 14% de l’ocupació” i que “no hi ha cap sector industrial que representi tant com el turístic”.
 
En aquest context, Chacón ha donat les dades d’afluència i despesa de turisme estranger. Fins el mes de juliol, 11,3 milions de turistes estrangers han visitat Catalunya (+1,5%), generant una despesa de 12.347 milions d’euros (+4,9%). Fins el mes de juliol, els mercats que més ingressos han generat són Estats Units (1.628,7 milions), França (1.292,1 milions) i Regne Unit (1.056,4 milions).
 
La consellera ha declarat que “el nombre de turistes creix a tot el món, també a Catalunya, i hem de pensar quin turisme volem. Treballem per prioritzar els països que més despesa generen i que van més enllà del sol i platja, com per exemple Estats Units o Japó. A més, volem tendir a la desestacionalització, ja que un 47% dels turistes que ens visiten ho fan entre juny i setembre, i a la descongestió, per distribuir l’afluència turística per tot el territori català”.

Per aconseguir aquests objectius, la titular d’Empresa i Coneixement ha recordat que “comptem amb diverses eines, com són el Pla Estratègic de Turisme i el Pla de Màrqueting Turístic que està desplegant l’Agència Catalana de Turisme. A més, som la primera entitat pública en utilitzar la realitat virtual per promoure una destinació turística, ja que creiem que les tecnologies de la informació i la comunicació seran un dels elements que condicionaran aquest sector en un futur. Per aquesta raó hem creat el Clúster Turisme-TIC, amb més de 300 empreses que hi participen”.
 
El paper de les oficines de turisme
 
Actualment, l’oficina de Palau Robert no només assessora als visitants que s’hi acosten per demanar informació, sinó que també distribueix publicacions, i ven productes relacionats amb l’àmbit turístic de la nostra destinació, com són visites i tours, títols de transport i targetes turístiques, o regals i records fets a Catalunya. A més, realitza el servei de devolució de l’IVA a turistes no comunitaris (tax free).
 
La xarxa d’oficines de Catalunya està formada per 221 oficines de turisme i punts d’informació turística dels quals 10 estan directament gestionats per la Generalitat o cogestionats amb altres ens locals. Aquests atenen els visitants en català, castellà, anglès, francès, alemany, italià i rus.
 
Segons dades del Departament d’Empresa i Coneixement, les oficines de turisme atenen el 3,5% dels turistes que ens visiten. Així, l’any 2018 les 221 oficines i punts d’informació turística van atendre 1.100.588 visitants, un 7% més que l’any anterior. D’aquests, el 38,1% eren turistes catalans, el 17,2% provenien de la resta de l’Estat, i el gruix del 44,7% eren visitants estrangers.
 
Un sector tractor de l’economia i l’ocupació laboral
 
El Dia Mundial del Turisme se celebra enguany sota el lema “Tourism and Jobs: a better future for all” (“Turisme i Ocupació: un millor futur per a tothom”), ja que el turisme és a tot el món un dels sectors econòmics que més contribueixen a la creació de llocs de treball.
 
Segons les últimes dades sectorials de les afiliacions a la seguretat social, que es donen a conèixer trimestralment, a 30 de juny el sector turístic comptava amb 477.586 afiliacions, el que suposa un 3,6% d’increment interanual. Aquest número correspon al 14% de les afiliacions totals que hi havia a Catalunya en aquest període.
 
(adjuntem infografies sobre despesa i afluència de turisme estranger a Catalunya)
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 

4  

Imatges

La consellera Chacón amb el dir gral de Turisme, Octavi Bono, en la visita a l'oficina de turisme de palau Robert

La consellera Chacón amb el dir gral de Turisme, Octavi Bono, en la visita a l'oficina de turisme de palau Robert 476

La consellera Chacón en l'atenció a Mitjans en el Dia Mundial del Turisme

La consellera Chacón en l'atenció a Mitjans en el Dia Mundial del Turisme 2632

Afluència turisme estranger

Afluència turisme estranger 61

Despesa turisme estranger

Despesa turisme estranger 55

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia