Demà se celebra la 9a edició del Dia Nacional de la Nutrició que, enguany, se centra en l’etiqueta dels aliments amb el lema: ALIMENTA LA TEVA INFORMACIÓ
Aquesta és una iniciativa de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) que, enguany, es proposa sensibilitzar els consumidors sobre la importància de llegir i entendre els etiquetats dels aliments, per tal de millorar-ne la tria i la qualitat en la compra http://www.fesnad.org/
L’etiqueta dels aliments és un mitjà per informar sobre les característiques i la composició dels aliments i, en alguns casos, sobre el seu valor nutricional. Idealment, aquesta etiqueta ha d’ajudar a fer-ne una elecció més saludable.
En què pot ajudar la informació nutricional de l’etiqueta dels aliments?
Pot ajudar a...
identificar el valor nutritiu d’un aliment
comparar el valor nutritiu d’un aliment amb d’altres de semblants
triar els aliments adequats, en funció de les nostres necessitats particulars.
La varietat d’aliments és indispensable per garantir la ingesta de tots els nutrients necessaris. Per tal de seguir una alimentació saludable, és convenient fer entre 3 i 5 àpats al dia, amb aliments dels diferents grups (fruites i verdures, cereals i llegums, làctics, carns/peixos/ous, oli, etc.) i de forma variada, tant pel que fa als productes com a les formes de preparació.
El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya dóna suport a la iniciativa del DIA NACIONAL DE LA NUTRICIÓ i ofereix informació sobre l’etiqueta nutricional dels aliments, que es pot consultar a:
Per a més informació sobre les activitats de promoció de l’alimentació saludable del Departament de Salut, consulteu la pàgina del PAAS



