Direcció General de Comunicació

biodiversitat

L'Executiu aprova la convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental per un import de 600.000 euros

query_builder   1 octubre 2019 12:44

event_note Nota de premsa

L'Executiu aprova la convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental per un import de 600.000 euros

  • Obrirà properament aquesta línia d’ajuts per promoure que les  associacions i fundacions del tercer sector ambiental realitzin actuacions d’educació i sensibilització ciutadana  de conservació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya
 
El Consell Executiu ha aprovat la convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental per un import de 600.000 euros, entre 2020 i 2022, per ajudar a finançar actuacions d’educació i sensibilització ciutadana envers el patrimoni natural i la biodiversitat.
 
El tercer sector ambiental de Catalunya està format per organitzacions privades sense ànim de lucre, amb personalitat jurídica i inscrites en un registre públic, la missió de les quals es vincula amb la protecció i millora ambiental.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat vol fomentar l’educació i la sensibilització ambiental com a eines per afavorir la corresponsabilitat de la ciutadania en la cura del medi, així com per promoure el canvi social d’actituds i hàbits necessari per avançar cap a la sostenibilitat.
 
Els ajuts, que convocarà properament, tindran un import màxim de 30.000 euros per entitat, i s’emmarquen en l’àmbit sisè de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya aprovada pel Govern el passat mes de juliol.  
 
En aquest àmbit s’inclouen les línies estratègiques que fomenten la implicació ciutadana en la conservació i millora de l’entorn. Així, s’inclouen actuacions que van des de l’educació ambiental als centres educatius fins a l’impuls de la custòdia del territori, passant per accions de sensibilització dels visitants de la natura.
 
L’educació i la sensibilització ambiental també dona resposta a un dels reptes recollits en el Pla nacional per a la implantació de l’Agenda 2030 a Catalunya, aprovada recentment pel Govern.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia