Direcció General de Comunicació

El Govern condemna el feminicidi d'una dona de Cornellà de Llobregat presumptament a causa de la violència masclista exercida per l'exparella

El Govern condemna el feminicidi d'una dona de Cornellà de Llobregat presumptament a causa de la violència masclista exercida per l'exparella

query_builder   3 octubre 2019 08:52

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi d'una dona de Cornellà de Llobregat presumptament a causa de la violència masclista exercida per l'exparella

  • L’Institut Català de les Dones convoca per avui, a les dotze del migdia, un minut de silenci en senyal de dol i condemna
El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi que ha tingut lloc al Regne Unit d’una dona de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), presumptament a mans de la seva exparella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
Per aquest motiu, avui a les 12.00h es farà un minut de silenci en senyal de dol i condemna davant les 5 seus d’aquest organisme a tot el territori.
 
La consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha lamentat els fets i ha reiterat “el compromís del Govern de la Generalitat de Catalunya en l’erradicació de la violència masclista i la millora constant dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants”. Al respecte, la consellera ha recordat que “el Govern ha aprovat el mes de juliol les actuacions de prevenció i erradicació de les violències masclistes en el marc del II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista, un dels eixos Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2022”.

Budó ha expressat que “la destrucció de vides és l’expressió més extrema de la violència masclista. Una violència que destrueix vides i que, a més, en altres manifestacions i àmbits, també impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d'oportunitats i les llibertats de moltes dones”.
La consellera de presidència ha destacat que “hem de recordar que la causa de la violència masclista és el masclisme. La Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista defineix el masclisme com les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones”. I ha subratllat que “aquestes conductes masclistes encara son normalitzades i valorades com a superiors per part de la societat. És contra tot això que hem de lluitar dia a dia”.

L’ICD ofereix als municipis afectats per un feminicidi la posada en marxa del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista, que consisteix en l’assistència psicològica especialitzada a les persones de l’entorn proper i comunitari de la víctima. Pel que fa a l’atenció a les dones i les persones del seu entorn, l’ICD ofereix el servei permanent, confidencial i gratuït 900 900 120 d’atenció i informació sobre les situacions de violència masclista. A Catalunya els municipis de més de 20 mil habitants ofereixen atenció presencial a través dels SIAD. Aquests 102 serveis ofereixen assessorament jurídic i psicològic gratuïts.
 
L’ICD recorda que per al tractament mediàtic de la violència masclista cal seguir les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació, i posa a disposició material de difusió del servei 900900120 per facilitar el seu coneixement entre les dones que el puguin necessitar.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia