- Aquest Pla és l’eina de govern que ha de posar les bases per assolir el Pacte Nacional de l’Alimentació, determinant objectius, accions i indicadors per al període 2020-2025 en el camp de l´alimentació i els seus àmbits tranversals
- Avui s’han reunit per primer cop les Comissions que conformen el Consell Català de l'Alimentació, l’òrgan que ha de promoure el Pacte actuant com a fòrum d’anàlisi sobre les polítiques agroalimentàries del país

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha presidit avui la primera reunió de les Comissions que constitueixen el Consell Català de l'Alimentació, que ha tingut lloc a l’Institut d’Estudis Catalans. Amb aquesta reunió, es dona el tret de sortida a l’elaboració del Pla Estratègic de l’Alimentació a Catalunya 2020-2025, que ha de servir de full de ruta per poder arribar fins al Pacte Nacional de l’Alimentació.
En el decurs de la seva intervenció, la consellera d’Agricultura ha explicat que aquest Pla “haurà d’incloure totes les complicitats necessàries amb la societat catalana, els agents econòmics i l’Administració pública, per tal de constituir un acord de partida que permeti abordar el Pacte Nacional de l’Alimentació”.
En aquest sentit, Teresa Jordà ha demanat als convocats que, com a membres de les comissions, actuïn com a representants dels seus sectors i, per tant, facin “una tasca d’altaveu de les inquietuds dels vostres representats”.
La composició de les Comissions es va aprovar a l’anterior reunió del Consell, el passat 6 de maig. Hi estan representats l’Administració, el sector, la ciutadania i el món associatiu, i s’organitzaran en 4 eixos de treball: Comissió de la Cadena Agroalimentària, Comissió de Competitivitat i Internacionalització Alimentàries, Comissió de Gastronomia i Territori i Comissió de Malbaratament i Sostenibilitat.
Finalment, Jordà ha insistit en el fet que “com a país estem davant del repte de revertir la situació de baix creixement econòmic del sector agrari català, no només perquè la indústria alimentària ocupa un lloc de primeríssim ordre, en representar el 22,6% del PIB català, sinó perquè es fa del tot necessari repensar el model productiu, per tal que ens ajudi com a país a abordar els reptes que se’ns presenten, com són el despoblament rural, el manteniment territorial, l’emergència climàtica, la seguretat alimentària...”.
Finalment, ha recordat la importància de la tasca que desenvolupa el Consell Català de l’Alimentació, com a òrgan que ha de promoure el Pacte, actuant com a fòrum d’anàlisi sobre les polítiques agroalimentàries del país i els reptes socials, ambientals, empresarials i tecnològics a què s’enfronta el sector.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.