Cultura

FOTO

El Departament de Cultura i la Universitat Oberta de Catalunya organitzen la 6a edició del Concurs de bibliotràilers per fomentar la lectura entre els joves

query_builder   3 octubre 2019 13:35

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura i la Universitat Oberta de Catalunya organitzen la 6a edició del Concurs de bibliotràilers per fomentar la lectura entre els joves

  • Està adreçat a joves de 12 a 18 anys i té per objectiu dinamitzar i promoure la lectura mitjançant la creació audiovisual
 
  • En l’edició d’enguany, les biblioteques oferiran una dotzena de tallers formatius per aprendre a fer aquests vídeos curts, i reforçar el paper de les biblioteques com a centres culturals per a la creació
 
FOTO
El Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques, i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) convoquen un any més, una nova edició del Concurs de bibliotràilers per a joves.
 
Aquest concurs, adreçat a joves entre 12 i 18 anys, té per objectiu promoure la lectura i el llibre entre els adolescents a través de la creació audiovisual.  S’entén per bibliotràiler un vídeo curt que té com a objectiu presentar de manera breu i visual l’argument d’un llibre, sense mostrar-ne la trama completa ni el desenllaç, de manera que suggereixi i generi interès del lector per llegir aquell llibre.
 
Per presentar-se al concurs, els joves hauran de crear grups d'entre 2 i 5 persones, triar un llibre de qualsevol gènere, perfilar un guió i fer-ne la producció i crear un vídeo a partir del text del llibre. El bibliotràiler es podrà presentar en qualsevol idioma. El termini de participació finalitza el 10 de gener de 2020.
 
El concurs comptarà amb un jurat format per una desena de professionals especialitzats en llengua i literatura, lectura i biblioteques, arts escèniques, cinema i vídeo que seran els responsables de valorar la creativitat, el guió i la qualitat artística i tècnica dels bibliotràilers presentats.
 
D’entre tots els projectes presentats es premiaran els 3 finalistes de cadascuna de les 5 categories existents: millor bibliotràiler; bibliotràiler més creatiu; millor guió i el millor tràiler de temàtica fantàstica gràcies a la col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Com a novetat s'incorpora enguany una nova categoria: el bibliotràiler més votat per les biblioteques públiques participants en el concurs.
 
A finals del mes de febrer es realitzarà la gala de lliurament de premis. Els finalistes participaran en un taller de guió audiovisual conduït per especialistes del sector i promogut per la UOC.
 
Els membres dels equips guanyadors de cadascuna de les categories s'enduran una càmera de vídeo esportiva 4k i un lot de llibres, a més a més d’un diploma acreditatiu.
 
Per reforçar el paper de les biblioteques com a centres culturals per a la creació i l’experimentació amb la tecnologia audiovisual, el Servei de Biblioteques, en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya, oferirà durant aquest trimestre dotze tallers formatius de bibliotràilers a les biblioteques del territori dirigits a joves que vulguin iniciar-se en aquesta pràctica i incentivar-los a presentar-se al concurs.
 
En l'edició de l'any passat s'hi van presentar un total de 120 bibliotràilers realitzats per més de 400 joves de  32 instituts i en col·laboració amb 36 biblioteques públiques d’arreu de Catalunya.
 
Més informació:
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia