Empresa i Treball

Imatge de la reunió d'avui

La consellera Chacón i les Cambres de Comerç es reuneixen per iniciar l'elaboració del nou esborrany de la Llei de Cambres de Catalunya

query_builder   8 octubre 2019 19:31

event_note Nota de premsa

La consellera Chacón i les Cambres de Comerç es reuneixen per iniciar l'elaboració del nou esborrany de la Llei de Cambres de Catalunya

Imatge de la reunió d'avui
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s’ha reunit avui amb els representants de les 13 Cambres de Comerç catalanes per tal de posar en comú les primeres idees i propostes per elaborar la Llei de Cambres de Catalunya. L’objectiu és elaborar un nou esborrany de llei que aconsegueixi el màxim consens possible, per tal d’iniciar-ne el procés de tramitació abans que acabi l’any. El nou text ha de revisar i actualitzar aspectes com “les funcions, el finançament, els òrgans de governança o les relacions amb la resta d’agents per tal de definir les Cambres del segle XXI”, ha detallat la consellera.
 
“L’única premissa és escoltar totes les propostes, sense cap restricció; partim d’una obertura total de conceptes i de mentalitat”, ha explicat Chacón, que ha reivindicat la importància d’aquest procediment “perquè estem parlant de com dinamitzem l’economia catalana”. En els darrers anys han canviat tant el marc jurídic que regula les cambres com el context econòmic i les necessitats de les empreses, i la voluntat és adaptar la normativa a aquest nou entorn. Chacón ha advertit que la nova llei també haurà de vetllar per l’equilibri i la coordinació entre les diferents corporacions. “La realitat territorial és molt diversa, tant pels sectors d’activitat implantats com pels actors que dinamitzen l’economia, i per tant la resposta per cada Cambra ha de ser diferent”, ha matisat.  
 
La consellera ha advertit que el Govern enviarà el text al Parlament com a molt aviat d’aquí a un any. “No volem una llei feta amb pressa, volem una bona Llei de Cambres; ara bé, era important posar-nos a treballar ja”, ha defensat. El procés d’elaboració de la nova llei de Cambres s’inicia després que hagi culminat la renovació dels plens de les 13 cambres catalanes i dels seus òrgans de govern.
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
Twitter  @empresacat | @coneixementcat

1  

Imatges

La consellera Chacón, en un moment de la reunió d'avui

La consellera Chacón, en un moment de la reunió d'avui 2498

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia