Direcció General de Comunicació

Portaveu BUdó

El Govern engega una ofensiva internacional per denunciar la sentència del Suprem

query_builder   15 octubre 2019 14:53

event_note Nota de premsa

El Govern engega una ofensiva internacional per denunciar la sentència del Suprem

  • El president Torra i el conseller Bosch adreçaran cartes als presidents i als primers ministres dels països de la UE, del G-20 i de l’EFTA, així com un dossier amb declaracions institucionals als mitjans de comunicació internacionals
  • El president Torra ha sol·licitat comparèixer davant del Parlament per debatre sobre la sentència i ha anunciat que s’adherirà a la campanya d’Òmnium Cultural
  • Els Govern limitarà la seva agenda als actes de rebuig a la condemna

 

POrtaveu BUdó

El Govern ha celebrat avui una reunió extraordinària per “acordar les primeres accions” que s’han de dur a terme “de manera immediata” un cop conegudes les sentències que el Suprem ha aplicat als responsables de l’organització del referèndum de l’1 d’Octubre. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, després de reiterar el “rebuig” de l’Executiu a unes sentències “injustes” i d’assegurar que treballarà per demanar “l’amnistia de les preses i presos polítics”. Durant la reunió, el president també ha expressat la seva voluntat d'adherir-se a la campanya d’autoinculpacions d'Òmnium Cultural.

Budó ha anunciat que el president de la Generalitat, Quim Torra, sol·licitarà comparèixer al Parlament de Catalunya, en un ple extraordinari que es podria celebrar aquest dijous a les 10h: “Entenem que calia comparèixer al Parlament perquè és la institució d’aquest país on està representada la ciutadania de Catalunya, i entenent que una institució com el Parlament fos l’escenari de debat sobre les sentències que ahir es varen produir”, ha detallat Budó.

En paral·lel, el Govern engegarà una ofensiva internacional per donar a conèixer a l’exterior la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics. Segons ha concretat Budó, el president Torra enviarà una carta als presidents i als primers ministres de la UE, del G-20 i l’EFTA, per denunciar la condemna per sedició i malversació als responsables polítics. També es farà entrega d’un dossier als mitjans de comunicació amb declaracions institucionals sobre la resposta a les sentències. El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, iniciarà avui mateix una gira europea i enviarà cartes als ministres d’Afers Exteriors per posar en coneixement les sentències i la posició del Govern.

De manera immediata, ha afegit Budó, el Govern visitarà les presons per tal de “traslladar suport i escalf” i per parlar amb les preses i els presos polítics de les accions que s’han de dur a terme des d'ara en endavant i fer-ho “coneixent la seva opinió i fent-los partícips de les decisions que es prenguin com a Govern”.

Finalment, el Govern ha decidit restringir l’agenda als actes de rebuig a les sentències com a mínim fins a finalitzat el ple que se celebrarà aquest dijous. D’aquesta manera, queden anul·lades les agendes dels consellers que no siguin de rebuig a la sentència coneguda ahir.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia