Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern condemna el feminicidi que ha tingut lloc a Vic presumptament a causa de la violència masclista en l'àmbit de la parella

Aquest matí s'ha fet un minut de silenci davant les seus de l'Institut Català de les Dones a tots els territoris

query_builder   21 octubre 2019 12:06

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi que ha tingut lloc a Vic presumptament a causa de la violència masclista en l'àmbit de la parella

Aquest matí s'ha fet un minut de silenci davant les seus de l'Institut Català de les Dones a tots els territoris

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d’una dona a Vic (Osona), presumptament a causa de la violència masclista en l’àmbit de la parella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

S’ha fet un minut de silenci davant la seu de l’Institut Català de les Dones (ICD) a Barcelona, així com a la resta de les seus territorials en mostra de dol i condemna d’aquests fets.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reiterat “el compromís de tot el Govern per a l’erradicació de la violència masclista i continuar millorant en la prevenció, la sensibilització, la detecció, i l’atenció i la recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els se4us fills i filles”. 

Budó ha afirmat que la discriminació sistemàtica de les dones en tots els àmbits de la vida és la causa de la pitjor manifestació del masclisme: la violència contra les dones i infants. La nostra és una societat patriarcal que situa les dones en una posició de desigualtat. Tot i això, hem trencat el silenci contra les violències masclistes i no farem ni un pas enrere”.

 

La consellera ha subratllat que “una societat on les dones pateixen violència masclista no està garantint els seus drets de ciutadania. Per això encara avui és imprescindible seguir treballant conjunta i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per a l'erradicació de totes les violències masclistes”

 

Meritxell Budó ha recordat que “el servei 900 900 120 està l’abast de totes les dones i les persones del seu entorn que necessitin atenció o informació sobre les violències masclistes”.

Aquest matí s’ha activat el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista per a l’assistència psicològica especialitzada a les persones de l’entorn proper i comunitari de la víctima.

Les dones que ho necessitin poden acudir també a algun dels serveis de la xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que ofereixen informació i atenció jurídica i psicològica presencial, especialitzada i gratuïta. Són un recurs de titularitat municipal, amb suport de l’ICD, que es troba a totes les poblacions de més de 20 mil habitants.

Nota als mitjans de comunicació: per al cobriment informatiu de la violència masclista Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació. I material de difusió del servei 900900120.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia