Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern dota l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida de tecnologia capdavantera amb una nova sala per a intervencions cardíaques

query_builder   22 octubre 2019 15:03

event_note Nota de premsa

El Govern dota l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida de tecnologia capdavantera amb una nova sala per a intervencions cardíaques

  • La nova sala d’hemodinàmica està pressupostada amb 1,6 milions d’euros i permetrà operacions menys invasives

El Govern ha autoritzat l’Institut Català de la Salut (ICS) que l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida disposi de tecnologia capdavantera per a les intervencions cardíaques sense cirurgia oberta, que permetrà operacions menys invasives i evitarà trasllats a Barcelona. Serà gràcies a la renovació total de la sala d’hemodinàmica, actualment en procés de licitació, que compta amb un pressupost d’1,6 milions d’euros.

L’actual sala d’hemodinàmica de l’Hospital es va inaugurar al 2006, ha complert la seva vida útil i no compta amb les prestacions més actuals. La sala està destinada a practicar cateterismes cardíacs, principalment a aquells pacients que tenen malalties de les artèries coronàries. Amb el nou equipament es podran dur a terme cateterismes mínimament invasius i s’evitaran operacions de tòrax obert, que requereixen el trasllat dels pacients a Barcelona. A més, el nou equip incorporarà un programari que permetrà integrar ecografies, ressonàncies i angiografies i poder-les observar alhora al monitor, cosa que fins ara només es podia fer utilitzant diferents programes informàtics.

La nova sala d’hemodinàmica es troba actualment en procés de licitació. Quan comencin les obres, no se suspendrà el Codi Infart ni les intervencions més necessàries, que es duran a terme en una altra sala.

La sala d’hemodinàmica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova va atendre 1.100 pacients al llarg del 2018, la majoria homes d’entre 40 i 80 anys.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia