Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern aprova crear la Comissió territorial d'urbanisme del Penedès

query_builder   22 octubre 2019 15:06

event_note Nota de premsa

El Govern aprova crear la Comissió territorial d'urbanisme del Penedès

  • Permetrà dotar de l’òrgan competent en planificació urbanística i territorial la vegueria que es va crear el 2010
  • S’amplia també la composició de totes les comissions territorials d’urbanisme per incrementar la seva transversalitat

El Consell Executiu ha aprovat la creació de la Comissió territorial d’urbanisme del Penedès, que s’haurà de constituir en un termini de dos mesos i que suposa dotar de l’òrgan competent en planificació urbanística i territorial aquesta vegueria, creada el 2010.

La nova comissió supervisarà els expedients urbanístics de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a excepció de vuit municipis anoiencs que van comunicar la seva preferència per seguir formant part de l’àmbit de la Catalunya Central. Es tracta de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sant Pere Sallavinera, i Veciana.

De fet, la creació de la comissió penedesenca comporta la necessitat de modificar la composició de les comissions territorials d’urbanisme que fins ara eren competents en aquest àmbit, com són la de la Catalunya Central, la del Camp de Tarragona i la de Barcelona. Pel que fa a aquesta darrera comissió, el Consell Executiu també ha aprovat el seu canvi de nom per Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, de qui depenen les comissions d’urbanisme, ha impulsat, igualment, una modificació en la composició d’aquests òrgans col·legiats amb l’objectiu de fer-los més plurals i eficients i d’augmentar la transparència en la presa de decisions.

Així, hi haurà més membres designats pels col·legis professionals més directament relacionats amb les matèries d’urbanisme, habitatge i medi ambient. També s’ampliaran les vocalies designades per les associacions d’entitats locals més representatives i es garantirà, alhora, la representació de municipis amb diferent nombre d’habitants. Finalment, es preveu l’assistència d’una persona responsable del patrimoni immobiliari de la Generalitat i també es podrà convidar a assistir a les comissions, sense vot, a veus expertes en la matèria a tractar.

D’altra banda, els canvis aprovats avui obren la porta a què les comissions puguin crear seccions específiques, en funció de les característiques i problemàtiques de cada àmbit territorial. Finalment, presidirà totes les comissions territorials el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia