Direcció General de Comunicació

GOvern

Acord per fomentar un programa d'artistes joves de Catalunya, la Catalunya del Nord i les Illes Balears

query_builder   22 octubre 2019 15:18

event_note Nota de premsa

Acord per fomentar un programa d'artistes joves de Catalunya, la Catalunya del Nord i les Illes Balears

  • El programa d’intercanvi Art Pertot seleccionarà un artista jove de cadascun dels tres territoris per fomentar la creació emergent

El Govern ha aprovat un conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana de la Joventut, l’Institut Balear de la Joventut, l’Associació Inund’Art de Girona i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals pel qual es promou el programa d’intercanvi cultural Art Pertot.

 

En el marc d’aquesta iniciativa, cada entitat col·laboradora seleccionarà un jove artista del seu territori perquè desenvolupi un projecte artístic que es presentarà en el marc dels programes culturals que impulsen les altres entitats col·laboradores.

 

D’aquesta manera, amb Art Pertot s’intercanviaran artistes joves per desenvolupar projectes d’intervenció a l’espai públic en festivals dels tres territoris de parla catalana: festival Inund’art (Girona), el Certamen d’Arts Visuals de les Illes Balears (Palma de Mallorca) i l’exposició col·lectiva Maison de la Catalanité de Perpignan (Perpinyà).

 

En un moment on el panorama artístic s’obre més enllà de les fronteres, els responsables del programa evidencien la necessitat per part dels joves creadors de conèixer altres contextos artístics. Aquesta necessitat que no tan sols es planteja com una eina de difusió i de promoció dels seus projectes, sinó com una eina de formació bàsica que ajudi els joves a impulsar la seva carrera artística i a la seva professionalització.

 

Així mateix, el programa vol donar sortida al talent jove com una via més de sensibilització, denuncia i transformació social.

 

Art Pertot es crea el 2017 amb una clara voluntat de treball en xarxa i de col·laboració interterritorial que apropi la creació emergent i sigui una eina que impulsi el públic potencial dels diferents territoris dels Països Catalans als festivals contribuint així a un turisme de qualitat sostenible, artístic i cultural.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia