• "Aquest Govern i aquest sistema de salut atén i s’està preocupant per tothom, especialment pels hospitalitzats i la seva evolució", afegeix

 

La consellera de Salut, avui al Parlament de Catalunya.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat avui al Parlament de Catalunya la “coordinació exemplar” amb què s'ha treballat aquests dies per atendre totes les persones que ho han necessitat durant les mobilitzacions convocades contra la sentència del Tribunal Suprem.

La titular de Salut ha valorat que des del Departament, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i els centres de salut, s’han garantit els serveis ordinaris, “identificant pacient per pacient quines atencions no demorables s’havien de dur a terme en una onada de mobilitzacions”, per exemple amb el transport sanitari no urgent que havia de portar persones a tractaments oncològics, a radioteràpia o a diàlisi. La titular de Salut també ha subratllat el contacte amb alcaldes i alcaldesses, personalment o des de les diferents regions sanitàries, per explicar la coordinació dels dispositius.

Vergés ha posat en valor el fet que, del 14 al 20 d’octubre, el SEM hagi reforçat amb 122 unitats i 268 professionals més els seus equips “arreu del territori per atendre de forma immediata” les necessitats de les persones congregades a les manifestacions en rebuig a la sentència.

La consellera de Salut ha emfatitzat que el sistema públic de salut de Catalunya “atén tothom, no discrimina ningú”. “El Govern de la Generalitat s'està preocupant per tothom, especialment pels hospitalitzats i la seva evolució", ha refermat Vergés en referència a la visita a Barcelona del president en funcions del govern de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez. Vergés ha recordat que Sánchez només va venir a Barcelona a visitar a los suyos” i que no es va interessar per la resta de ferits. La consellera ha recordat que fins ara s’han fet 593 atencions, que 4 persones han perdut la visió d’un ull i que encara resten ingressades 8 persones.