Salut

Salut Pública lliura diplomes d'adhesió al projecte Empreses Promotores de Salut

query_builder   24 octubre 2019 12:13

event_note Nota de premsa

Salut Pública lliura diplomes d'adhesió al projecte Empreses Promotores de Salut

_

Ahir es va celebrar el primer acte de lliurament dels diplomes d’adhesió al projecte Empreses Promotores de Salut (EPS) el qual forma part del Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública (PINSAP).

Una empresa promotora de salut és aquella que, a més de complir amb totes les mesures de seguretat i de prevenció de riscos laborals, es preocupa pel benestar dels seus treballadors, que són el seu principal actiu; dona suport de manera activa a la política de promoció de la salut en l’entorn laboral i està compromesa amb la comunitat a la qual pertany i amb la sostenibilitat.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), amb l’objectiu de reconèixer i impulsar la feina de les empreses compromeses amb el projecte d’EPS, ha creat un diploma d’adhesió. Aquesta adhesió s’aconsegueix mitjançant un procés d’autoavaluació basat en un qüestionari consensuat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Hi ha quatre nivells d’adhesió d’acord amb el resultat de l’autoavaluació: membre, bronze, argent i or.

L’acte de lliurament va tenir lloc a la sala d’actes de la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut i va comptar amb la presència de les 14 empreses que han obtingut el diploma d’adhesió:

- Nivell membre: Consorci Hospitalari de Vic, Fundació Orienta, Fundació privada Hospital Asil de Granollers, Universitat Oberta de Catalunya.

- Nivell bronze: Ajuntament de Sant Cugat, Almirall, Autobusos de Granollers, Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

- Nivell argent: Boehringer Ingelheim España, Fundació Sanitària Mollet, Hospital Sant Rafael Germanes Hospitalàries, Parc de Salut Mar, Universitat de Girona, Universitat Pompeu Fabra.

La benvinguda va anar a càrrec de la Directora de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Elena Juanola, i de la Subdirectora de Promoció de la Salut de la Secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, les quals van destacar el treball conjunt dels dos Departaments, la importància de la bona gestió dels riscos laborals dins del concepte d’EPS i la implicació i col·laboració necessàries entre directius i treballadors per aconseguir els objectius i beneficis de l’EPS.

A continuació, Rafel Panadès, de la Subdirecció de Promoció de la Salut, va explicar en què consisteix el projecte Empreses Promotores de Salut i el camí a seguir per obtenir l’adhesió.

Durant el lliurament de diplomes, es van projectar els vídeos realitzats per les empreses que han obtingut el nivell argent i en els quals han explicat la seva experiència com EPS, la qual pot servir d’estímul i exemple per a d’altres empreses.

L’acte es va concloure amb l’agraïment als presents i la felicitació a les empreses adherides, i se'ls va animar a seguir treballant per millorar la salut i benestar dels treballadors i treballadores.

Més informació:

http://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/empresa-promotora-salut/

1  

Imatges

Foto

Foto 2870

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia