Fotografia 1

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí diferents centres educatius de la comarca d’Osona, acompanyat de la directora territorial d’Educació a la Catalunya Central, Dolors Colell.

En primer lloc, el conseller d’Educació ha arribat a l’Ajuntament de Taradell, on l’ha rebut l’alcaldessa, Mercè Cabanas, amb qui ha mantingut una reunió. En acabar, Bargalló s’ha desplaçat a l’Escola Les Pinediques, ha recorregut l’edifici d’educació infantil i l’edifici de primària, i ha tingut una trobada amb l’equip directiu de l’escola.

Les Pinediques és un centre de dues línies, amb 394 alumnes entre P3 i sisè de primària, i una plantilla de 32 mestres. L’escola està immersa en la innovació pedagògica, i per aquest motiu s’han incorporat els Projectes a l’etapa de primària i els tallers a la d’infantil, aplicant metodologies i recursos que afavoreixin l’aprenentatge globalitzador i transversal, propiciant l’aprenentatge cooperatiu.

Foto solar

Posteriorment, el titular d’Educació s’ha traslladat a Gurb, on ha estat rebut a  l’Ajuntament per l’alcalde, Josep Casassas. Seguidament, el conseller ha visitat l’Institut de Gurb, per conèixer diferents projectes dels alumnes i ha pogut veure el pati on es construirà el nou edifici. El conseller ha avançat que el nou edifici del centre “té un acord de Govern i un pressupost aprovat, i ja han començat els tràmits del projecte. Si tot va com ha d’anar, el nou edifici estaria llest pel 2022”.

En el mateix sentit, ha destacat la importància que el centre disposi de pressupost malgrat les actuals restriccions pressupostàries: “Amb l’Ajuntament hem estat de nou mirant el què tenim dibuixat, mirant les peticions del centre sobre el que hi ha dibuixat, i mirant el calendari que podem preveure perquè el cas de l’institut de Gurb és malauradament excepcional. Tot i que la pròrroga pressupostària que tenim com a Departament per construir centres, aquí el pressupost sí que el tenim. Es tracta de continuar el procediment, que ja està en marxa”.

Fotografia insitut

L’institut és un centre de 3 línies d’ESO, amb una matrícula de 346 alumnes i 33 docents. El centre basa el seu aprenentatge en aspectes com ara el treball col·laboratiu, les competències bàsiques, la investigació, la innovació i la creativitat. Així, participa en programes com l’AICLE en llengües estrangeres, el servei comunitari, o el projecte Ecoesperança –un projecte sostenible al voltant del Torrent de l’Esperança, que desenvolupa una sèrie d’accions per recuperar un tram del torrent que passa per darrere de l’institut-.

El titular d’Educació ha valorat la importància de les visites territorials per conèixer la realitat dels centres: “Al final el que fem com a Departament és prendre decisions. I les coses que decidim, siguin quines siguin, tenen sempre un objectiu últim que és l’alumnat. Ja està bé conèixer què opina el professorat i l’Ajuntament, però no n’hi ha prou si no saps què opinen els alumnes. Aquestes visites serveixen per això”. 

Finalment, Bargalló s’ha desplaçat a Les Escoles de Gurb, ha mantingut un dinar de treball amb l’equip directiu del centre i en acabar, ha recorregut diferents aules. El centre té 405 alumnes d’infantil i primària, i forma part d’iniciatives pedagògiques com les Escoles verdes, o l’English time.

 

25 d’octubre de 2019