Educació

hc

Bargalló: "La màxima fonamental de la política educativa en la qual ens trobem avui és la millora"

query_builder   7 novembre 2019 15:28

event_note Nota de premsa

Bargalló: "La màxima fonamental de la política educativa en la qual ens trobem avui és la millora"

 

  • Ho ha afirmat el conseller d’Educació durant la cloenda de la Jornada de Qualitat a l’Ensenyament, que ha aplegat aquest matí al voltant de 750 persones de l’àmbit educatiu

 

  • A l’acte s’hi han lliurat els diplomes als centres que han obtingut la certificació ISO 9001 i als que s’han avaluat d’acord amb models d’excel·lència en la gestió

 

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que “la màxima fonamental de la política educativa en la qual ens trobem avui és la millora”. Ho ha dit durant la XVII Jornada de Qualitat a l’Ensenyament, que ha aplegat avui al matí al voltant de 750 persones de l’àmbit educatiu a l’Hotel EXE Campus de Bellaterra. En aquesta edició de la jornada s’ha posat el focus en la importància que té la gestió del talent per a totes les organitzacions i específicament per als centres educatius.

hc

Josep Bargalló, que ha dut a terme la cloenda a l’acte, també ha manifestat que “el compromís del Departament és treballar per la millora, ajudar-vos en la millora, acompanyar-vos en la millora”. Ha afegit que es tracta “d’un treball per la millora que molts centres ja estan fent i estan assolint” i que “la millora abasta molts elements del sistema: també, la gestió”. Finalment, ha destacat que “nosaltres tenim una FP excel·lent: dels estudis secundaris, és d’allò que n’estem més satisfets, malgrat que hem de millorar molt. I la jornada d’avui, n’és un exemple, i el treball per l’excel·lència, també”.  

 

Lliurament de diplomes

 

Durant la jornada, s’han lliurat diplomes als centres que el curs passat van obtenir el certificat de qualitat ISO 9001 –sistema internacional que certifica la qualitat en la gestió-, un total de cinc centres d’arreu del territori:

  • Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech de Sant Sadurní d’Anoia
  • Institut Mediterrània de Castelldefels
  • Institut de Flix
  • Institut Olivar Gran de Figueres
  • Centre de Formació Creatiu i Tècnic Sabadell

 

També s’ha atorgat un diploma a l’Institut Caparrella de Lleida, que el curs 2018-2019 va obtenir el reconeixement d’excel·lència e2Cat -model d’excel·lència educativa certificable adreçat a tots centres docents-.

 

Aquests sis centres se sumen als 132 que ja disposen de la certificació d’assegurament de la qualitat, dels quals 25 ja estan acreditats, a més, amb sistemes de gestió d’excel·lència.

 

taula

Taules de bones pràctiques educatives i de gestió

 

Després del lliurament dels diplomes, que han comptat amb el parlament del director de l’Institut Caparrella de Lleida, Emili Grau, el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan-Lluís Espinós, ha parlat sobre els  Reptes de l’FP i els ensenyaments de règim especial que hi ha actualment. Seguidament, el doctor en filosofia i catedràtic de la Universitat Ramon Llull, titular de la càtedra “Futuro del Trabajo” de ESADE Business School, Simon Dolan, ha exposat La gestió del talent a les organitzacions.

 

Durant el Work-cafè s’han organitzat de manera simultània 60 taules per debatre sobre bones pràctiques educatives i de gestió. També han intervingut a  la jornada el sub-director general de Programes i Projectes, José A. Andrés Villena, qui ha parlat sobre El model e2cat 2020, i la nova Eina d’autoavaluació APLEC (autoavaluació per l’excel·lència de centre) i la doctora en pedagogia i investigadora de la Facultat d’Educació i coordinadora del màster de psicopedagogia de la Universitat de Barcelona, Amèlia Tey, qui ha tractat sobre La gestió del talent a l’aula: La detecció i desenvolupament del talent en l’alumnat. Joan-Lluís Espinós ha dut a terme la cloenda.

 

Durant tota la jornada han col·laborat l’alumnat i professorat de diferents centres, l’Institut Cavall Bernat, de Terrassa, l’Institut Mare de Déu de la Mercè, de Barcelona, l’Institut Caparrella, de Lleida i l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell, de Barcelona.

 

Programa de Qualitat i Millora Contínua

 

L’objectiu del Departament d'Educació, a través de la jornada i del Programa de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC), és afavorir la implementació de millores en la gestió, eficaces i eficients, que ajudin els centres a l’obtenció de resultats excel·lents en tots els seus processos, especialment els d’ensenyament i aprenentatge.

 

El PQiMC ofereix un conjunt d’accions orientades a guiar, formar, reflexionar i implementar sistemes de gestió efectius als centres. El programa es fonamenta en el treball a través de xarxes de centres, organitzades per nivells de desenvolupament del seu sistema de gestió, acompanyats per un/a coordinador/a, treballant en equip, compartint aprenentatges i afavorint l'intercanvi d'experiències entre els centres que en formen part.

 

 

7 de novembre de 2019

3  

Imatges

HC BARGALLÓ

HC BARGALLÓ 214

DG FP

DG FP 358

TAULA RODONA

TAULA RODONA 264

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia