Direcció General de Comunicació

Acord

El Govern aprova destinar 2,2 milions d'euros en treballs per minimitzar els danys ocasionats per l'incendi de la Ribera d'Ebre

query_builder   12 novembre 2019 14:20

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 2,2 milions d'euros en treballs per minimitzar els danys ocasionats per l'incendi de la Ribera d'Ebre

  • Aquestes actuacions facilitaran la regeneració natural del bosc, disminuiran els riscos relacionats amb l’erosió, i permetran millorar algunes infraestructures bàsiques per a la prevenció d'incendis forestals

El Govern ha aprovat avui destinar 2,2M€ a Forestal Catalana S,A., empresa adscrita al Departament d’Agricultura, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per a l’execució de treballs urgents de restauració dels terrenys forestals afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre el passat 26 de juny.

L’incendi va afectar 5.046 hectàrees, de les quals un 80% són forestals (4.071 ha). Els treballs consistiran en la restauració de la coberta vegetal afectada retirant l’arbrat cremat per facilitar la regeneració i disminuir els riscos relacionats amb l’erosió i la sanitat vegetal. El cost de les actuacions l’assumirà íntegrament el DARP, de manera que els més de 800 propietaris dels terrenys no hauran de fer cap inversió econòmica. Està previst que totes les actuacions finalitzin abans de l’estiu de 2020.

Les accions proposades de tractaments de la vegetació tenen com a objectiu la implementació i futur desenvolupament d’un bosc que protegeixi el sòl dels processos erosius, i que augmenti i conservi la biodiversitat existent a la zona. Es tracta de recuperar i millorar la situació ambiental i social dels municipis afectats per l’incendi. També s’intervindrà en la millora de la xarxa viària necessària per a la gestió, la prevenció, i l’extinció d’incendis de la zona.

Actuacions ja en marxa

Part d’aquests treballs es van iniciar el passat mes de setembre, en aquelles zones sobre les quals hi ha autorització i que representen una superfície de 1.243 ha. En relació als treballs vora els vials, se n’han fet en una longitud de 61 km, i en resten 20 per dur a terme. Els treballs sobre els vials han estat els primers a realitzar per evitar la caiguda d’arbres sobre els camins, que podria comportar problemes en la xarxa de camins/carreteres de la zona incendiada.

Pel que fa la superfície de fagines executada fins ara, ha estat de 50 ha. De la superfície autoritzada resta executar fagines sobre una superfície de 78 ha, cal tenir en compte que aquesta dada s’incrementa a mida que s’obtenen autoritzacions i s’avaluen els treballs a realitzar sobre les finques disponibles.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia