Direcció General de Comunicació

Acord

El Govern protegeix els elements de fusteria de la Casa Navàs de Reus

query_builder   12 novembre 2019 14:22

event_note Nota de premsa

El Govern protegeix els elements de fusteria de la Casa Navàs de Reus

  • La Casa Navàs, situada a la plaça del Mercadal, és un dels millors exemples del Modernisme a nivell europeu

El Govern ha acordat modificar la declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric, de la Casa Navàs, a Reus (Baix Camp), per tal d’ampliar la llista de béns mobles vinculats al monument. En concret, ha acordat protegir els elements de fusteria de la botiga de la Casa Navàs que, com la resta de béns mobles de la Casa ja declarats, formen també part inseparable del monument històric.

 

La fusteria de la botiga de la Casa Navàs és d’estil modernista, amb disseny original de Lluís Domènech i Montaner i va ser realitzada entre 1902 i 1905. El conjunt està format pels quinze elements mobles, entre els quals hi ha la porta d’entrada des del carrer de Jesús, de vidre amb marc de fusta i maneta de ferro; prestatgeries de fusta que cobreixen totes les parets de l’edifici; passeres de fusta; la barana de les passeres, de ferro;  els suports de ferro de les llums; quatre escales de cargol; dos mobles; 13 taulells de fusta amb cantells motllurats i suports metàl·lics; una caixa forta ferro; un mirall tríptic o un moble arxivador de fusta decorat amb motius vegetals.

 

La Casa Navàs, situada a la plaça del Mercadal, és un dels millors exemples del Modernisme a nivell europeu. Va ser projectada per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner i construïda entre el 1901 i el 1907. Domènech i Montaner va projectar per a Joaquim Navàs un edifici que albergava el nou habitatge i l’establiment comercial del seu client. Aquest monument està protegit com a Bé Cultural d’Interès Nacional des del 30 de juliol de 1991.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia