Direcció General de Comunicació

GOvern

Altres Acords de Govern

query_builder   12 novembre 2019 14:20

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Aprovada la reestructuracio del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

 

El Govern ha aprovat en la reunió d’aquest matí una reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. En aquest sentit, s’incorporen a l’estructura departamental la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat i la Direcció General de Prestacions Socials. També es crearà la Subdirecció General de Lluita contra la Violència Masclista.

 

La Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat neix per afrontar els reptes que suposa l’envelliment de la població i les situacions de dependència, per fer-ne un abordatge des de la promoció de l’autonomia personal. És per això que la direcció té la finalitat de promoure i facilitar que les persones assoleixin l’autonomia funcional i personal en les unitats familiars o de convivència que desitgin i potenciar-ne la qualitat de vida i la integració social. Aquesta direcció també s’encarregarà de prevenir, atendre i promoure la inserció social en les situacions d’exclusió social, així com d’atendre els dèficits de les persones, bé siguin de caràcter personal, econòmic o social, que en comprometin el desenvolupament, l’autonomia i la integració social. També atendrà i promourà el benestar de les persones grans i del col·lectiu de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial. En aquest sentit, s’encarregarà de promoure i impulsar el finançament derivat del Sistema català d’autonomia i atenció a la dependència.

 

D’altra banda, la Direcció General de Prestacions Socials tindrà entre les seves funcions detectar i avaluar les necessitats i les demandes de prestacions socials, així com tenir coneixement dels recursos disponibles, coordinar la gestió de les pensions no contributives de la Seguretat Social i impulsar la gestió de les diferents prestacions i ajuts en l’àmbit de les famílies.

 

En el marc d’aquest procés de reestructuració, es crea també la Subdirecció General de Lluita contra la Violència Masclista, que dependrà de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. Aquest nou òrgan serà l’encarregat de dissenyar i implementar les actuacions per a la detecció i la prevenció de les violències masclistes. També coordinarà els serveis i programes per a l’atenció d’urgència de dones en situació de violència masclista i supervisarà la gestió de recursos, programes i serveis en l’abordatge, la recuperació i la reparació de les víctimes.

 

 

 

 

 

 

Destinats 750.000 euros per contribuir a l’organització dels World Roller Games Barcelona 2019

 

El Govern ha aprovat destinar una subvenció de 750.000 euros a la Fundació Roller Sports, l’entitat privada impulsora dels World Roller Games Barcelona 2019, per fer front a les despeses d’organització d’aquest campionat mundial celebrat aquest any.

 

Amb aquest ajut, que es vehicularà mitjançant el Consell Català de l’Esport, l’Executiu vol contribuir al desenvolupament d’aquesta competició internacional, l’esdeveniment mundial de roller sports més important del món, que ha contribuït a promoure l’esport català a nivell internacional, a banda de fomentar aquestes disciplines arreu del país.

 

Més de 4.000 atletes de tot el món van competir a Barcelona, cosa que va situar el país com l’epicentre mundial dels roller sports. A més, 140.000 espectadors van presenciar les 128 proves d’11 disciplines de roller sports que es van disputar en 13 seus de la ciutat de Barcelona i quatre altres ciutats catalanes.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia