Direcció General de Comunicació

Govern

La Generalitat convida a experimentar en primera persona 'La Ciutat del Futur' a l'SCEWC 2019

query_builder   13 novembre 2019 13:40

event_note Nota de premsa

La Generalitat convida a experimentar en primera persona 'La Ciutat del Futur' a l'SCEWC 2019

Govern
  • L’estand del Govern de Catalunya mostra solucions tecnològiques per als reptes actuals de les ciutats en àmbits clau com la mobilitat, la governança, la sostenibilitat, l’educació, l’ocupació i el benestar

 

  • Gràcies a un recorregut vivencial, les persones que visitin l’estand podran experimentar els beneficis de l’estratègia Smart Catalonia per tenir ciutats intel·ligents en un país digitalment avançat

 

  • Creix la participació del nombre d’empreses a l’estand de la Generalitat en la novena edició de l’SCEWC, que tindrà lloc del 19 al 21 de novembre a Fira de Barcelona Gran Via

 

  • La Generalitat ha agendat més d’un miler de reunions de negoci entre empreses catalanes i internacionals en el marc del congrés

Votar electrònicament amb tecnologia de cadena de blocs (blockchain); moure’s en un bus autònom; tastar el primer restaurant digital; experimentar amb l’aula virtual del futur; comprar al primer supermercat inclusiu o ser assistit amb intel·ligència artificial per un robot són algunes de les experiències que podran viure i experimentar els visitants de ‘La Ciutat del Futur’, la proposta multisensorial de la Generalitat de Catalunya a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), el congrés i fira referent del sector de les ciutats intel·ligents a escala internacional que se celebrarà del 19 al 21 de novembre a Fira de Barcelona Gran Via.

 

Liderat pels departaments de Polítiques Digitals i Administració Pública, Territori i Sostenibilitat i Empresa i Coneixement -a través d’ACCIÓ-, l’estand ‘Smart Catalonia’ de la Generalitat augmenta en gairebé 150m2 l’espai expositiu, fins als 621m2, per donar vida a ‘La Ciutat del Futur’. Una ciutat connectada, sostenible, emprenedora i inclusiva, alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU concretats, pel que fa als hàbitats urbans, en l’Agenda Urbana de Catalunya.

 

Amb aquesta proposta innovadora, el Govern vol visibilitzar i fer tangible l’aposta del Govern de Catalunya per les ciutats intel·ligents com a eix vertebrador d’una nació digital de referència internacional que té la innovació tecnològica, el talent i l’apoderament ciutadà com a motors.

 

A ‘La Ciutat del Futur’, el visitant podrà veure i experimentar en primera persona alguns exemples de com la tecnologia, amb la connectivitat com a base per implementar-la, incideix en la gestió de les ciutats en àmbits clau com la mobilitat, la governança, la sostenibilitat, l’educació, el treball, el benestar i el lleure.

 

A partir de 16 demostracions i experiències es mostraran els eixos estratègics i les polítiques i accions que el Govern de Catalunya du a terme per incidir en aquests àmbits. Les empreses i entitats que oferiran aquestes demostracions són: ÉKRATOS, AMTU, VADECITY, ATM, FGC, MOBA, ECOEMBES, SIARQ, CESVA, VISYON, AIGÜES DE BARCELONA, FUNDACIÓ I2CAT, PAL ROBÒTICS i DIGALIX.

 

A aquestes 14 empreses, centres i entitats, cal afegir-hi les 16 que exposaran les seves solucions al Parc Empresarial de ‘La Ciutat del Futur’ com a mostra del potent i creixent ecosistema TIC català i de l’aposta per la innovació, l’emprenedoria i el talent com a motors de l’economia digital: MOBILE KNOWLEDGE, ORAIN, BETTAIR, PARKUNLOAD, SENSING CONTROL, CIVICITI, STARLAB, CITIBEATS, SPARSITY-SMARTCIGO, SUBMER i SITEP, i els centres tecnològics i de recerca BSC, CTTC, EURECAT, I2CAT i LEITAT.

 

Així, un total de 29 empreses, centres i entitats catalanes (9 més que a l’edició anterior) participaran a l’SCEWC 2019 amb el suport de la Generalitat. Totes elles s’inclouen al catàleg editat per la Generalitat, que també recull les empreses catalanes ubicades als estands de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

 

Precisament, amb l’objectiu d’impulsar la internacionalització i competitivitat d’aquestes empreses i de les que assisteixin al congrés, ACCIÓ ha preagendat, com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea, més d’un miler de reunions entre empreses catalanes i internacionals, provinents de 48 països. Es tracta del Brokerage Event, entrevistes bilaterals de 20 minuts amb l’objectiu de facilitar contactes, col·laboracions i acords de cooperació internacional.

 

‘La Ciutat del Futur’ estarà ‘connectada’ mitjançant la xarxa de fibra òptica que la Generalitat està desplegant arreu del territori en el marc de l’aposta del Govern per la connectivitat com a dret social i econòmic del segle XXI i motor de la revolució digital.

 

A la ciutat també s’hi podrà conèixer alguns dels projectes desenvolupats pel Departament de Territori i Sostenibilitat  per fer front al repte de la crisi climàtica en àmbits com la gestió dels residus, la mobilitat sostenible, l’economia circular, la qualitat de l’aire i la planificació dels hàbitats urbans, entre d’altres.

 

Un congrés referent

 

L’SCEWC és la fira i congrés més important del sector de les ciutats intel·ligents a escala internacional, on els sectors públic i privat es reuneixen per presentar i discutir les millors idees i solucions per apoderar les ciutats i promoure la innovació urbana per crear un futur millor per a elles i els seus ciutadans.

 

Des del seu inici l’any 2011, l’SCEWC ha experimentat un gran creixement, fins arribar als més de 1.000 expositors i més de 700 ciutats participants de més de 140 països d’aquest 2019, en què es preveu l’assistència de més de 25.000 visitants, i s’ha consolidat a escala internacional com una cita clau per a la indústria i per als responsables de la gestió i desenvolupament de les ciutats.

 

La Generalitat ha participat a l’SCEWC des de la primera edició per facilitar les oportunitats de negoci i internacionalització de l’ecosistema català del sector i promoure a escala local i internacional l’estratègia Smart Catalonia. Liderada pel Departament de Polítiques Digitals, l’estratègia Smart Catalonia estén el concepte de ciutat intel·ligent a tot el territori per desplegar un programa que aprofita l'ús de la tecnologia i la informació digital per innovar en els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel·ligent, sostenible i integradora.

 

Presentacions i activitats

 

Al llarg dels tres dies de fira i congrés, la Generalitat mantindrà una activitat intensa, amb presentacions, participacions en conferències i taules rodones, reunions internacionals i altres. Les presentacions tindran lloc a l’Àgora de ‘La Ciutat del Futur’, que acollirà també la inauguració de l’estand de la Generalitat el primer dia del congrés.

 

En aquest sentit, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública presentarà l’informe ‘L’impacte de la 5G a les ciutats’ en un acte durant el qual també es lliuraran els primers distintius ‘Soc Smart’ als 10 municipis que ja l’han sol·licitat. Al llarg del congrés, el Departament també signarà un conveni de col·laboració bilateral amb la ciutat canadenca de Toronto i mantindrà una trobada institucional amb l’organització internacional SmartAfrica.

 

Per la seva banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat presentarà l’Agenda de la digitalització de la mobilitat, oferirà una conferència de l’Institut Cartogràfic i diverses presentacions dels projectes que diferents entitats i empreses duen a terme amb la col·laboració del Departament.

 

A banda, les empreses interessades també podran reunir-se amb els directors de les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ d'Amsterdam, Brussel·les, Londres, Milà, Montreal, Santiago de Xile, Seul, Tòquio, Varsòvia i Xangai, que es trobaran a Barcelona coincidint amb el congrés. També en el marc de la fira, ACCIÓ organitza una jornada per donar a conèixer a les empreses catalanes possibilitats de participar en projectes de compra pública innovadora. A més, a través d’ACCIÓ es rebran 35 delegacions internacionals de municipis, representants d’administracions públiques, empreses i entitats estrangeres amb l’objectiu de posicionar l’ecosistema d’empreses catalanes del sector de les smart cities.

 

També en el marc del SCEWC 2019, la Generalitat torna a organitzar, per quart any consecutiu, els ‘tours’ per la fira adreçats a ajuntaments catalans.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia