• El conseller de Territori i Sostenibilitat s’ha mostrat “convençut que un vol directe entre les dues ciutats és un bon negoci per a la companyia aèria i per al conjunt del país, que consolida i obre noves oportunitats per a tots”
  • Calvet ha ofert el suport del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries per aconseguir aquest nou vol directe ja que Tòquio ocupa el primer lloc de les destinacions a aconseguir dins del Pla Estratègic 2018-2019 de l’organisme
TES
Calvet, acompanyat de Chacón, Gavín i Conesa, a la reunió amb la companyia aèria.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha reunit avui directius de la companyia All Nippon Airways (ANA) i ha constat el seu interès per establir una ruta directa Barcelona – Tòquio. Després de la sessió, Calvet s’ha compromès a “treballar per fer-la possible perquè estem convençuts que un vol directe entre Barcelona i Tòquio és un bon negoci per a la companyia aèria i per al conjunt del país, que consolida i obre noves oportunitats per a tots”.

“Hem constatat l’interès per fer el vol directe a Barcelona perquè els 190.000 viatges indirectes que hi ha actualment entre les dues ciutats demostren la viabilitat d’aquest projecte. I amb aquesta convicció hem mantingut avui la reunió amb ANA”, ha insistit Calvet després de la trobada. El conseller ha ofert l’acompanyament del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA), format per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i Aena, per fer possible aquest nou vol directe perquè, precisament, Tòquio ocupa el primer lloc de les destinacions estratègiques a aconseguir dels del Pla Estratègic 2018-2019 del comitè. Calvet ha posat en valor les relacions de Catalunya amb el Japó, amb 260 companyies japoneses instal·lades en territori català.

Per al titular de Territori i Sostenibilitat, aconseguir vols directes sempre té processos llargs i complicats, però som tenaços i treballarem per aconseguir-ho”. En aquest sentit, Calvet s’ha compromès a continuar treballant institucionalment amb el ministeri de Territori, Infraestructures, Transports i Turisme japonès i amb la companyia per accelerar el procés de creació del vol directe”.

Aquesta reunió, on Calvet ha estat acompanyat per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; el secretari d’Infraestructures i Mobiltat, Isidre Gavín, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, forma part de les trobades programades en el marc de la missió al Japó que el Govern està duent a terme aquesta setmana juntament amb el Port de Barcelona. Chacón ha destacat que una nova ruta aèria Barcelona – Japó “potenciaria el turisme, ja que Japó és el principal mercat asiàtic emissor de viatgers cap a Catalunya: l’any passat van arribar 300.000 turistes japonesos i es preveu un creixement del 30% el 2019”.

Trobada amb Toyo Ito

TES
Calvet i Conesa amb Toyo Ito al seu despatx Toyo Ito & & Associates Architects.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha aprofitat també per visitar el despatx de l’arquitecte Toyo Ito, un dels professionals de l’arquitectura més prestigiosos del món i autor de les estacions de Fira i Foc de la línia 9 del metro de Barcelona. “Hem compartit la importància de l’arquitectura com a element vertebrador del territori i de relació de les persones, posant de manifest que els seus projectes han esdevingut icones i enllacen amb l’arquitectura de Gaudí amb la concepció orgànica de les seves edificacions”, ha declarat Calvet. Juntament amb Conesa, el conseller ha repassat l’actualització del projecte de l’Hermitage.

4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 82

Foto 2

Foto 2 62

Foto 3

Foto 3 67

Foto 4

Foto 4 3551

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 245