Educació

Fotografia

Josep Bargalló, sobre l'assetjament escolar: "Volem centres que expliquin a les famílies que saben resoldre un conflicte"

query_builder   14 novembre 2019 13:48

event_note Nota de premsa

Josep Bargalló, sobre l'assetjament escolar: "Volem centres que expliquin a les famílies que saben resoldre un conflicte"


  • El Departament d’Educació i la Fundació Futbol Club Barcelona han presentat avui el Programa contra el bullying per prevenir l’assetjament als alumnes de primària
Fotografia

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha declarat avui que el Departament treballa per un sistema educatiu lliure de violències i assetjaments a menors: “No volem centres que amaguin el conflicte: volem centres que expliquin a la família que són un bon centre perquè saben resoldre el conflicte”. Així ho ha afirmat durant la presentació amb la directora general de la Fundació Futbol Club Barcelona, Maria Vallès del Programa contra el bullying, en col·laboració amb la Fundació FCB.

El titular d’Educació ha remarcat que “volem un sistema educatiu amb violència zero, i hem de treballar per un sistema educatiu amb violència zero. Sabem que és una utopia irrealitzable, com sabem també que una societat amb violència zero és una utopia irrealitzable. Només treballant per un sistema educatiu de violència zero podrem eradicar la majoria de violències del nostre sistema”.

En el mateix sentit, ha exposat que “estem absolutament convençuts que aquesta és una de les claus de la innovació educativa, és la resolució dels conflictes i de la convivència dels centres. El Departament està absolutament capficat en visibilitzar el conflicte per guanyar en la convivència, en treballar el conflicte per guanyar en la convivència, ser molt dur en la intervenció per guanyar en la convivència i no perdre ni un moment ni cap esforç en l’acompanyament per guanyar la convivència”.

Alhora, ha explicat que Educació treballa per regular aspectes arquitectònics dels centres educatius que evitin facilitar l’assetjament: “Al Departament estem a punt de tancar unes instruccions i orientacions al voltant dels espais del pati on també parlarem d’aspectes d’aquest tipus”, i ha explicat que “els conflictes en el pati es donen bàsicament per dos motius: d’una banda la configuració física del pati: hi ha racons que condueixen més al conflicte que espais diàfans. Però també hi ha conflicte en l’activitat esportiva no entesa a partir dels valors, Aquí és clau l’autoritat que té el Barça al país per imposar certs valors esportius”.

La iniciativa del programa de la Fundació FCB s’adreça a l’alumnat d’educació primària, entre els 6 i 12 anys, i que té com a objectiu de promoure la convivència i reduir l’assetjament a través de l’esport com a eix transversal. El programa preveu 7 sessions adaptades a les àrees de tutoria, educació física i educació artística, amb formació específica per docents i directius i amb acompanyament pedagògic.

 

15 de novembre de 2019

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia