Salut

La consellera de Salut inaugura el nou CUAP de Badalona en el marc de les accions previstes en el pla d'hivern

La consellera de Salut inaugura el nou CUAP de Badalona en el marc de les accions previstes en el pla d'hivern

query_builder   15 novembre 2019 12:26

event_note Nota de premsa

La consellera de Salut inaugura el nou CUAP de Badalona en el marc de les accions previstes en el pla d'hivern

  • Vergés remarca que amb aquest servei es garanteix la demanda d’atenció continuada i urgent, fora de l’horari habitual dels CAP, i es resol així un dèficit històric que patien Badalona i el Barcelonès Nord
  • El nou CUAP donarà servei a més de 300.000 residents de l’àmbit territorial de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Baix Maresme
La consellera de Salut inaugura el nou CUAP de Badalona en el marc de les accions previstes en el pla d'hivern

El nou Centre d’Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Badalona, inaugurat avui per la consellera de Salut i que entrarà en funcionament dilluns 18 de novembre, donarà cobertura d’atenció continuada i urgent les 24 hores del dia a tota la ciutat de Badalona, però també a les localitats de Tiana, Montgat, Alella, El Masnou, Teià i Sant Adrià de Besòs, és a dir, a un total de més de 300.000 persones.

El nou CUAP, ubicat en les mateixes instal·lacions del CAP Dr. Robert de Badalona, permetrà millorar l’atenció a les urgències de mitjana i baixa complexitat. Durant la visita que la consellera Alba Vergés ha fet avui al centre ha destacat que amb “aquesta inauguració es garanteix la demanda d’atenció continuada i urgent, fora de l’horari habitual dels CAP, i es resol així un dèficit històric que fins ara patien Badalona i el Barcelonès Nord en el seu conjunt i el Baix Maresme”. La titular de Salut ha subratllat també que la seva posada en marxa ha de servir per “esponjar les urgències dels hospitals de referència, l’Hospital Municipal de Badalona i l’Hospital Germans Trias i Pujol, i contribuir també a millorar els fluxes assistencials de l’hivern, quan hi ha un 6 % més d’activitat a urgències”. En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que la inauguració d’aquest CUAP és una de les noves mesures incloses dins del Pla d’Hivern i dins del Pla Nacional d’Urgències de Catalunya (PLANUC).

A més, Vergés ha explicat que el nou servei també permetrà “garantir millor la continuïtat assistencial de la població amb patologia crònica”, reduint les derivacions inadequades als serveis d’urgències hospitalàries i atenent aquests pacients en el lloc més adequat, en funció del procés que pateixin en cada moment.

En el nou CUAP, hi treballaran 24 professionals, 13 metges i 11 infermers, a banda de personal administratiu i altres perfils tècnics, A més, diferents metges de família del territori faran guàrdies al centre.

El nou CUAP Badalona disposarà de la següent cartera de serveis:

  1. Triatge MAT (Sistema Andorrà de Triatge).
  2. Atenció a les urgències de mitja i baixa complexitat de medicina general, pediatria i infermeria.
  3. Atenció a les urgències d’alta complexitat: Suport vital avançat: Valoració, detecció precoç, orientació diagnòstica i estabilització inicial de qualsevol situació de risc imminent de mort, fins a l’arribada de les unitats de SVA del SEM .
  4. Procediments programats d’infermeria, garantint la continuïtat assistencial.
  5. Continuïtat assistencial dels pacients PCC/MACA: valoració i estabilització de les descompensacions, amb estades de fins a 6h.
  6. Proves diagnòstiques:
  • Radiologia (24h)
  • Analítica química seca bàsica (bioquímica, hemograma, INR, d-dimer, troponines, pro-BNP i tires d’orina)
  • ECG
  • Pulsioxímetre
  1. 7. Atenció domiciliària centralitzada:
  • Urgències
  • Visites programades: Infermeria i PCC/MACA (7x24)
  1. Atenció a patologia traumatologia. Es crea una aliança amb BSA per derivar els pacients amb patologia traumàtica més complexos.

Durant el període d’hivern 2019-2020, el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha augmentat fins els 21,4 M€ la dotació per millorar l’atenció a les urgències. Són 1,7 M€ més que la temporada passada. En concret, es dedicaran un total de 3,3 M€ a reforçar els equips d’atenció primària, 3,3 M€ per a l’atenció sociosanitària i 14,8 M€ per a l’atenció hospitalària.

4  

Imatges

Foto1: La consellera de Salut arriba al nou CUAP de Badalona

Foto1: La consellera de Salut arriba al nou CUAP de Badalona 560

Foto 2: La consellera Vergés amb l'equip de professionals del nou CUAP de Badalona

Foto 2: La consellera Vergés amb l'equip de professionals del nou CUAP de Badalona 540

Foto 3: La consellera a l'interior de les instal·lacions del CUAP Badalona

Foto 3: La consellera a l'interior de les instal·lacions del CUAP Badalona 482

Fot 4: Interior del CUAP Badalona

Fot 4: Interior del CUAP Badalona 200

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia