Justícia, Drets i Memòria

.

Justícia inverteix 9,4 milions d'euros en obres de millora al Centre Penitenciari Quatre Camins

Els treballs començaran aquest desembre i tindran una durada de 23 mesos

query_builder   20 novembre 2019 15:10

event_note Nota de premsa

Justícia inverteix 9,4 milions d'euros en obres de millora al Centre Penitenciari Quatre Camins

Els treballs començaran aquest desembre i tindran una durada de 23 mesos

El Departament de Justícia invertirà 9,4 milions d’euros en actuacions de reparació i millora del Centre Penitenciari Quatre Camins (La Roca del Vallès). El projecte suposarà la renovació de les cobertes dels edificis del recinte, dels sistemes de seguretat i de les instal·lacions de sanejament. La presó està en servei des de fa 30 anys, i va ser el primer equipament penitenciari construït per la Generalitat de Catalunya des que va assumir les competències en execució penal, l’any 1984.

 

.

Les obres començaran el desembre i s’han dividit en cinc fases, que es corresponen amb les àrees sobre les quals s’intervindrà de manera consecutiva: l’edifici d’administració i les quatre zones de mòduls on viuen interns. Les primeres actuacions estan destinades a renovar els prop de 30.000 metres quadrats de cobertes dels edificis del centre. Aquesta part és prioritària per l’antiguitat de les teulades i el seu estat de conservació, que s’evidencia en els dies de pluja. També s’hi instal·laran sistemes de seguretat d’última generació per a la detecció d’intrusió i el control del perímetre. En total es destinaran 8.094.980,91 euros a teulades i seguretat.

Paral·lelament, es duran a terme obres de millora de les instal·lacions de sanejament, tant a l’interior del centre penitenciari com a l’exterior, amb actuacions sobre els col·lectors d’aigües pluvials i el tractament d’aigües residuals de Quatre Camins i del Centre Penitenciari Joves, que està al costat. S’hi invertiran 1.346.396,68 euros.

El centre funcionarà amb un mòdul menys

Per fer front a les obres, la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha planificat la rebaixa temporal  d’un 17 % de l’ocupació de Quatre Camins, que es durà a terme de manera progressiva derivant a altres centres la majoria de nous ingressos, d’ara i fins al febrer. El motiu és que un cop acabada la zona d’oficines, les obres avançaran mòdul a mòdul, i el que estigui afectat romandrà tancat. La presó de la Roca del Vallès manté habitualment una ocupació al voltant dels 1.300 interns, tot i que la seva capacitat és superior a les 1.500 places.

3  

Imatges

Centre Penitenciari Quatre Camins 1

Centre Penitenciari Quatre Camins 1 470

Centre Penitenciari Quatre Camins 2

Centre Penitenciari Quatre Camins 2 27

Centre Penitenciari Quatre Camins 3

Centre Penitenciari Quatre Camins 3 80

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia