Economia i Hisenda

Fotografia dels guardonats en els Premis Civisme 2019

La Generalitat de Catalunya lliura els Premis Civisme 2019

query_builder   20 novembre 2019 19:53

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya lliura els Premis Civisme 2019

  • El vicepresident Aragonès i el conseller El Homrani han entregat aquests premis que destaquen accions, entitats i persones que, des d'àmbits professionals i edats diverses, aborden el civisme o proposen reflexions i millores socials
  • Entre els guardonats d’aquesta edició hi ha l’Associació Irídia, l’Associació Transpirinenca Social i Solidària, la Federació Catalana d’Autisme, el Magazín La Mira i Salesians Sant Jordi
Fotografia dels guardonats als Premis Civisme 2019


El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, acompanyat pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha lliurat aquesta tarda els Premis Civisme 2019. La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària convoca aquests guardons amb l'objectiu d'estimular, des d'àmbits i edats ben diferents, reflexions sobre el civisme i actuacions de millora en l'entorn. 

En la cloenda de l’acte, el vicepresident ha assegurat que “Catalunya porta la virtut cívica en el seu ADN”, i ha destacat que la igualtat de gènere i la lluita contra l’emergència climàtica són dos àmbits “on la nostra generació té la responsabilitat cívica d’avançar de forma clara i decidida”. “Premiats com els d’avui ens demostren que Catalunya és un país on el civisme pren una dimensió col·lectiva, que s’entén i s’interpreta des de la convicció que, més enllà de facilitar la convivència, contribueix al bé comú”, ha afegit.

El conseller El Homrani ha remarcat que “quan parlem de civisme ens referim a una idea de com entenem la comunitat; com ens relacionem, com teixim relacions persistents i fortes que ajudin a cohesionar la societat; com teixim confiances i interactuem amb empatia, escoltant-nos per entendre l’altre”. En aquest sentit, el conseller també ha subratllat que “aquests premis són un reconeixement a feines petites però que tenen un gran impacte als municipis, que ajuden a fer xarxa i a construir una comunitat diversa i cohesionada, que no deixa ningú enrere i de la qual ens sentim orgullosos”.

Aquests premis tenen l'antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l'any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

En el decurs de l’acte, que s’ha celebrat al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, s’han lliurat el 37è Premi Serra i Moret, el 33è Premi Jaume Ciurana, el 24è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, el 3r Premi Civisme a la Innovació i el 3r Premi Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil.

Enguany s’ha incorporat un nou premi, Civisme a l’Esport, per a reconèixer persones o organitzacions del món de l'esport que destaquin per una conducta cívica exemplar o per una trajectòria en aquest sentit. El jurat d’aquesta modalitat ha estat format, entre d’altres, per Xavi Hernández i Núria Picas.


PREMIATS EN L’EDICIÓ DE 2019


37è Premi Serra i Moret

El jurat ha atorgat el premi en la modalitat de treball pedagògic a “Aproximació al gènere a través de la influència d’Instagram en els adolescents”, de Maria Sosa.

 

33è Premi Jaume Ciurana

Aquests premis distingeixen els grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret de Catalunya.

En la categoria en favor de les persones, el primer premi ha estat per “Run4Walmara”, un projecte solidari de La nostra Escola Comarcal.

El jurat ha concedit dues mencions honorífiques: a l’Associació Educativa Ítaca, pel projecte “Inserjove”, i a l’Associació ESCLAT, per la tasca en favor de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitats.

24è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació

En el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, que reconeix els treballs que han sobresortit pel tractament de valors de civisme i han exercit un determinat impacte social, han resultat guanyadors:

En la modalitat de produccions televisives, el reportatge Peixos d’aigua dolça (en aigua salada), de la Federació Catalana d’Autisme, emès al programa Sense Ficció de TV3.

En la categoria de producció radiofònica, al projecte educatiu de l’escola La comarcal, “La Nostra Ràdio”

El premi a treballs d’Internet ha estat per La Mira Magazín.

 

4t Premi de Civisme a la Innovació

Aquest guardó té l'objectiu de premiar les accions que, un cop posades en pràctica, hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d'un col·lectiu específic com del conjunt de la societat. Enguany s’ha premiat l’Associació Transpirinenca Social Solidària pel treball “Travessa TSS19 per la inclusió social dels joves i el desenvolupament sostenible”

 

4t Premi de Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil

Aquest guardó reconeix persones o organitzacions que destaquin per l'excel·lència de la seva tasca i trajectòria de servei al país. Enguany els guanyadors ex aequo han estat l’associació Irídia, pel seu servei d’atenció i denúncia davant casos de violència institucional – SAIDAVI, i la Fundació Horta Sud de la Comunitat Valenciana.El jurat d'aquesta modalitat ha concedit una menció honorífica a la trajectòria de la Fundació Catalana Síndrome de Down.

 

1r Premi Civisme a l’Esport

Salesians Sant Jordi ha rebut el guardó en aquesta categoria per Futvalors, un projecte esportiu desenvolupat en un entorn d’especial complexitat social. El jurat ha atorgat un accèssit a la Fundació Isidre Esteve per la seva contribució a la inclusió de persones en situació de vulnerabilitat utilitzant l’esport com a motor de transmissió de valors.

 

1  

Imatges

Fotografia dels guardonats en els Premis Civisme 2019

Fotografia dels guardonats en els Premis Civisme 2019 758

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia