• El cap de l’Executiu ha tancat el I Congrés de l’FP de Catalunya
El president de la Generalitat ha clos aquesta tarda el I Congrés de Formació Professional de Catalunya organitzat per la patronal Pimec i el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), que s’ha celebrat avui, i ha fet una crida a “enfortir la cooperació del sistema educatiu i el món empresarial per situar l’FP al centre de l’avenç productiu del país”.  El cap de l’Executiu ha mostrat el compromís del Govern amb el desenvolupament de l’FP assegurant que “el nostre objectiu és millorar l’ocupabilitat i la qualitat de vida de les persones i també la competitivitat de les empreses” i ha instat a “treballar perquè totes les persones puguin assolir l’èxit personal i l’èxit professional en aquest món en canvi continu i cada cop més ràpid”. “Necessitem que les empreses ens obrin les portes i prenguin consciència que són una peça clau de l’engranatge formatiu dels alumnes”, ha afegit.

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha recordat que el Govern en aquests moments es troba en ple procés de desplegament de la Llei 10/2015, de formació i qualificació professionals, conjuntament amb els agents socials. Un nou marc legislatiu de l’FP destinat a “consolidar-la i prestigiar-la i donar-li valor com a ensenyament flexible i adaptable a les necessitats de persones i mercat de treball”. Tal i com ha explicat el president Torra, “hem de conscienciar la societat de la importància de la Formació Professional”, motiu pel qual el Govern ha iniciat una campanya amb el lema “Un gir de 174 graus”, que fa referència als títols que es poden cursar.

“Ens hi juguem molt”

En paraules del president Torra, “si vam saber liderar la revolució industrial i si vam saber ser capdavanters en innovació educativa, segur que ara serem capaços de casar sistema productiu i formació, amb l’FP com a abanderada”. “Ens hi juguem molt” i "ho hem de fer junts" ha afegit per tancar el seu discurs. El I Congrés de l’FP de Catalunya ha comptat també amb la participació del vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. El president de Pimec, Josep Gonzàlez, ha acompanyat el cap de l’Executiu durant l’acte de clausura d’aquest congrés que s’ha celebrat al Palau Reial de Pedralbes.

1  

Imatges

El president de la Generalitat durant la clausura del 1r Congrés de Formació Professional de Catalunya organitzat per la patronal Pimec

El president de la Generalitat durant la clausura del 1r Congrés de Formació Professional de Catalunya organitzat per la patronal Pimec 129