Interior

Interior reconeix els professionals de la seguretat privada per la seva contribució en el sistema de la seguretat de Catalunya

Avui s'ha celebrat la 7a edició del Dia Català de la Seguretat Privada, on s'ha lliurat les mencions als seus professionals

query_builder   21 novembre 2019 16:47

event_note Nota de premsa

Interior reconeix els professionals de la seguretat privada per la seva contribució en el sistema de la seguretat de Catalunya

Avui s'ha celebrat la 7a edició del Dia Català de la Seguretat Privada, on s'ha lliurat les mencions als seus professionals

El secretari general del Departament d’Interior, Brauli Duart, ha presidit avui l’acte de celebració del Dia Català de la Seguretat Privada, que enguany celebra la seva setena edició.

Durant l’acte s’ha fet el lliurament de les mencions als professionals de la seguretat privada que treballen a Catalunya, així com a altres persones i entitats que han destacat en la col·laboració entre la seguretat pública i la seguretat privada.

El secretari general ha destacat que la seguretat privada “és d’una manera molt clara una peça clau del sistema de seguretat. El model de seguretat del Departament d’Interior és un model de col·laboració entre tots els actors que tenen responsabilitats en aquest àmbit”. “Per tant, tant en el sector públic com en el privat han de contribuir a la seguretat de tots els ciutadans”, ha dit.

En aquests sentit, Duart ha posat en valor que “Catalunya és pionera en l’aplicació de noves formes de la Llei de Seguretat Privada en els espais públics, com l’aplicació de l’article 41 de la llei que permet serveis de vigilància a la via pública realitzats en estreta col·laboració entre membres dels cossos policials i dels vigilants de la seguretat privada de manera complementària i coordinada”. “Ser pioners en aquest àmbit és molt important i només ho podem ser si comptem amb la seva col·laboració, el seu suport i la seva complicitat”, ha afegit.

En aquest clima de treball comú, Duart ha anunciat la convocatòria del Consell de Coordinació de la Seguretat Privada com a màxim òrgan consultiu d’aquest àmbit a Catalunya. Duart també ha explicat que s’està treballant en el Cordi de Bones Pràctiques en Seguretat Privada i en la definició dels criteris en l’ús de càmeres que captin imatges a la via pública amb finalitats de seguretat privada, prèvia autorització.

Segons el secretari general, “és important continuar treballant en la creació d’espais i instruments que ens permetin que totes les aportacions que fem tant des de l’àmbit públic com des del privat puguin contribuir a garantir la seguretat de totes els ciutadans de Catalunya. Aquesta és la nostra obligació, la nostra responsabilitat i la nostra vocació”.

Per la seva banda, el director d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, ha destacat que “el Departament d’Interior és l’administració de referència en seguretat privada d’aquest país, ho som perquè ho diu la llei però també perquè ens hem guanyat mútuament la confiança”.

Adreçant-se als guardonats, Jardí ha afirmat que “heu sabut entendre que sou una força de seguretat subordinada i complementària a la seguretat pública i heu i hem entès que sou imprescindibles”. “Feu la vostra feina amb dignitat, dedicació i amb professionalitat perquè tots puguem continuar sentint-nos orgullosos d’haver fet un país on la gent viu més segura i més lliure, un país més segur i més democràtic”, ha expressat.

En la mateixa línia, el comissari en cap dels cos de Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha volgut posar en valor “la gran aportació de la seguretat privada a la seguretat del nostre país” i ha fet un reconeixement als conjunt de tots els professionals i les empreses “que dia a dia contribueixen amb nosaltres a tenir un país molt més segur”.

L’acte, celebrat al Centre Cultural Terrassa, també ha comptat amb la participació del director general de la Policia, Pere Ferrer; i la directora de l’ISPC, Montserrat Royes; entre d’altres autoritats.

Mencions de la Seguretat Privada de Catalunya 

Les mencions en l’àmbit de la Seguretat Privada de Catalunya es van crear per reconèixer la contribució del sector de la seguretat privada, en coordinació amb la policia de la Generalitat i les policies locals, a garantir un sistema de seguretat de Catalunya més eficaç i eficient. En definitiva, es volen reconèixer accions meritòries, actuacions humanitàries, trajectòries professionals, excel·lència en el compliment de les funcions i, especialment, la col·laboració per part del sector de la seguretat privada amb el cos de Mossos d’Esquadra i les policies locals de Catalunya.

Aquestes mencions van dirigides al personal de seguretat privada (vigilants de seguretat, caps de seguretat, escortes privats, directors de seguretat, detectius privats i guardes rurals) i a les empreses del sector que operen a Catalunya, i també a qualsevol persona física, institució o entitat que hagi realitzat aportacions rellevants per a la seguretat del país.

Concretament, a l’acte d’avui s’han atorgat un total de 63 mencions, distribuïdes de la següent manera, 3 condecoracions honorífiques, 48 distincions honorífiques, 8 plaques d’honor i 4 diplomes:

  • 3 Condecoracions: És la màxima menció del personal de seguretat privada. Reconeix actuacions en què concorren circumstàncies com ara una especial penositat o perillositat, risc per la vida o integritat física.
  • 48 Distincions: També són destinataris el personal de seguretat privada. Reconeix trajectòries professionals, o actuacions importants però en les quals no ha existit una especial penositat o perillositat, risc...
  • 8 Plaques d’honor:  Són destinatàries persones que no tenen la condició de personal de seguretat privada, entitats o associacions que contribueixen amb el sector de la seguretat privada a Catalunya.
  • 4 Diplomes: Són destinatàries les empreses de seguretat privada. Es reconeix la seva contribució a la millora de la seguretat de Catalunya, col·laboració amb la Generalitat i amb el cos de Mossos d’Esquadra.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia