Educació

Imatge

Educació inicia el pilotatge d'un programa formatiu sobre Prevenció de la violència masclista en 180 centres

query_builder   24 novembre 2019 10:00

event_note Nota de premsa

Educació inicia el pilotatge d'un programa formatiu sobre Prevenció de la violència masclista en 180 centres


  • Està destinat a docents, alumnat i famílies. Els materials formatius formen part de la campanya anomenada “NO + violència masclista. Desemmascarem-la!”
Imatge

El Departament d’Educació posa en marxa aquest curs escolar 2019-2020 un programa formatiu específic en matèria de prevenció de la violència masclista. Emmarcat en la campanya “NO + violència masclista. Desemmascarem-la!”, el programa s’adreça a docents, alumnat i famílies i es durà a terme en 180 centres educatius.

L’objectiu és dotar als diferents actors d’eines i recursos que els permetin identificar i abordar la violència masclista. El programa inclou actuacions diverses, tant per a l’alumnat i les seves famílies com per al professorat:

  • Formació a l’alumnat i a les famílies a través de tallers formatius de 4 hores realitzats per professionals experts.
  • Formació al professorat dels centres implicats sobre Prevenció i intervenció davant la violència masclista de 30 hores.

 

Els continguts dels mòduls formatius de l’alumnat i de les famílies de primària i ESO estan recollits en quatre grans blocs: aproximació a la coeducació i l’equitat de gènere; construcció de models alternatius de masculinitats i feminitats; relacions afectives i sexuals saludables; i tolerància zero a la violència masclista i relacions abusives.

Els materials formatius -accessibles des del portal XTEC per a tots els centres educatius perquè els puguin utilitzar com a material de suport- s’acompanyen d’uns vídeos d’animació on la protagonista, la Júlia, reflexiona sobre les situacions de violència masclista viscudes durant la seva infantesa i adolescència. D’aquesta manera, els vídeos són el punt de partida per al treball amb l’alumnat a les aules o des de les famílies.

El programa sobre prevenció de violència masclista forma part del bloc preventiu del recent publicat  Protocol de prevenció, detecció i intervenció davant la violència masclista entre l’alumnat  del Departament d’Educació 

Els materials han estat elaborats amb la col·laboració d’entitats expertes en la matèria. Concretament, pel que fa als materials adreçats a l’educació primària, hi ha participat CoeducaAcció, i en el cas dels de Secundària, ho ha fet la Fundació Aroa.


 
24 de novembre de 2019
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia