Drets Socials

Foto de família

Chakir el Homrani: "Hem d'escoltar més els infants per construir conjuntament, perquè tots som ciutadans i ciutadanes, tinguem l'edat que tinguem"

query_builder   23 novembre 2019 18:38

event_note Nota de premsa

Chakir el Homrani: "Hem d'escoltar més els infants per construir conjuntament, perquè tots som ciutadans i ciutadanes, tinguem l'edat que tinguem"

El conseller ha presidit l’acte del 5è aniversari del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, que ha guardonat l’ONG Open Arms amb el premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presidit aquesta tarda l’acte de celebració del 5è aniversari de la constitució del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC).

El Homrani ha volgut fer un reconeixement als cinc anys de “bona feina” del CNIAC i ha reconegut que “els adults tenim un defecte: escoltem molt poc els nens i nenes. Hem de callar més, escoltar més i fer més cas, justament com demanem als nostres fills i filles. Us hem d’escoltar per construir conjuntament, perquè tots som ciutadans i ciutadanes, tinguem l’edat que tinguem”.

El conseller també ha explicat que “habitualment les polítiques públiques són de protecció de l’infant, però no s’han de limitar a això, hem de fer-vos participar, i no només en els temes d’infància, com ens heu deixat clar al vostre manifest”. I ha reblat: “Els reptes ens els heu de marcar vosaltres, en això consisteix el CNIAC. I a nosaltres ens toca escoltar i deixar de parlar de nens, adolescents i joves com “el futur”, perquè això és una puntada endavant per no fer-vos cas. Vosaltres sou el present.”

Durant l’acte, la Mar i l’Albert, membres del CNIAC, han llegit el manifest que el Consell ha elaborat amb motiu del Dia Mundial de la Infància i que ha estat redactat amb la col·laboració dels diferents Consells Territorials mitjançant el recull d’opinions dels infants i adolescents dels diferents municipis. Entre d’altres, el manifest expressa:

  • Volem prioritzar la resolució de situacions de desigualtat com les diferències entre home i dona o bé casos de racisme i LGTBfòbia.
  • Creiem rellevant promoure des dels centres escolars i instituts tot un seguit de xerrades sobre temàtiques de drogues, educació sexual i alimentació, així com aconseguir una salut pública de qualitat i altres mesures com l’abaratiment dels medicaments.
  • L’educació és molt important per als infants i joves, i és per això que veiem clau forjar una educació de qualitat per a tothom.
  • Demanem l’ús de més energies renovables, que el plàstic sigui reemplaçat per altres materials biodegradables i l’intent de frenar la contaminació a l’atmosfera.
  • Recomanem la disminució de l’ús de vehicles de gasolina, el foment dels elèctrics i de mitjans de transport com patins i bicicletes, alhora que sigui practicat regularment el desplaçament a peu.

 

L’acte també ha servit per lliurar el premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència, que enguany ha recaigut en Open Arms. Han recollit el premi l’Ona i l’Esther Camps, filles del fundador de l’ONG, Oscar Camps.

El Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya està format per una cinquantena d’infants i adolescents d’arreu del territori d’entre 9 i 17 anys. La seva creació s’emmarca en els articles 27 i 34 de la Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència a Catalunya, on es reconeix el dret de participació dels infants i els adolescents. Entre d’altres funcions, el CNIAC representa els interessos i els punts de vista de la infància i l’adolescència de Catalunya, vetlla pel compliment i el desplegament  de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant i promou l’associacionisme i la participació democràtica dels infants i els joves.

2  

Imatges

Foto de família del CNIAC amb el conseller

Foto de família del CNIAC amb el conseller 105

L'Ona i l'Esther Camps, filles del fundador de l'ONG Open Arms, recullen el premi

L'Ona i l'Esther Camps, filles del fundador de l'ONG Open Arms, recullen el premi 103

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia