Empresa i Treball

EMC

TURISME

La Generalitat promociona l'oferta turística catalana a Corea del Sud i Japó

query_builder   25 novembre 2019 16:44

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat promociona l'oferta turística catalana a Corea del Sud i Japó

Imatge del roadshow
  • L’Agència Catalana de Turisme (ACT) organitza del 25 al 29 de novembre un roadshow per Corea del Sud i Japó on participen 14 empreses catalanes

 

  • L’objectiu d’aquesta acció és reforçar el posicionament de Catalunya als mercats coreà i japonès, oferir una plataforma de comercialització a les empreses participants, i presentar en aquests mercats una oferta d’experiències úniques i exclusives que atregui l’interès d’aquests operadors turístics

 

 

  • Els mercats turístics emissors d’Àsia-Pacífic estan experimentant un creixement molt pronunciat pel que fa la nombre d’arribades i la despesa generada a Catalunya

El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, participa, del 25 al 29 de novembre, en un roadshow a Corea del Sud i Japó. Un total d’11 empreses catalanes formen part d’aquesta missió comercial, que els permetrà reunir-se amb els principals operadors turístics d’aquest mercat.

L’objectiu és reforçar el posicionament de Catalunya als mercats coreà i japonès, oferir una plataforma de comercialització a les empreses participants, i presentar en aquests mercats una oferta d’experiències úniques i exclusives que atregui l’interès d’aquests operadors turístics. Segons el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, “Catalunya i Barcelona poden oferir grans propostes de valor per a viatgers experimentats i exigents com els coreans i japonesos i, per aquest motiu, missions com aquesta permeten a empreses catalanes del sector turístic  donar a conèixer les seves propostes i obrir nous mercats”.

Les jornades de treball estaran formades per una learning session, on experts assessoraran a les empreses catalanes sobre el funcionament de cada mercat,  workshops on les 11 empreses participants es reuniran amb una cinquantena d’operadors turístics, i diferents dinars de treball. Juntament amb l’Agència Catalana de Turisme participen en aquesta missió Turisme de Barcelona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i les empreses La Pedrera-Casa Milà, Casa Batlló, Gremi d’Hotels de Barcelona, Casa Fuster, Unico Hotels, Hola Barcelona, Barcelona Obertura, Larsa-Montserrat, Aborígens, Cellers Família Torres i Across Spain.

Perfil dels turistes japonesos i coreans

Els mercats turístics emissors d’Àsia-Pacífic estan experimentant un creixement molt pronunciat pel que fa la nombre d’arribades i la despesa generada a Catalunya. Per aquest motiu, a principis de novembre, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, es va desplaçar al Japó per presentar la campanya de promoció turística “Legends of Catalonia”.

El mercat que més ha destacat en els darrers 5 anys és Corea del Sud, que ha augmentat en 4,5 vegades el nombre d’arribades a Catalunya. En aquest sentit, Corea del Sud, va enregistrar uns 270.000 turistes a Catalunya el 2018 (un 18,8% més respecte l’any anterior) i està experimentant un increment molt pronunciat durant els primers mesos de 2019. S’espera que en part gràcies a les 9 connexions directes que té l’aeroport d’Incheon (Seül) amb Barcelona, enguany tingui un fort creixement de doble dígit percentual i, fins i tot, pugui superar el nombre de turistes japonesos a Catalunya. Els turistes coreans van realitzar l’any passat una despesa total de quasi 345 milions d’euros, amb una despesa diària per turista de 427€.

Actualment, el Japó és el principal mercat asiàtic emissor de viatgers cap a Catalunya. Prop de 300.000 turistes japonesos van visitar l’any passat Catalunya (un 26,2% més respecte l’any anterior) realitzant una despesa total de quasi 523 milions d’euros, amb una despesa diària per turista de 472€. El japonès és un mercat madur i consolidat pel que fa a l’emissió de turistes internacionals, i representa un mercat de futur per al nostre país gràcies a les seves característiques.

Els turistes d’aquests països acostumen a interessar-se pels productes relacionats amb la cultura, la gastronomia, els creuers, el shopping i la pràctica d’activitats en espais naturals i a l’aire lliure. L’esquí de la Val d’Aran s’ha creat un forat en el mercat japonès. Quant a l’allotjament, el turista asiàtic escull establiments hotelers de quatre i cinc estrelles, cèntrics i a prop dels eixos comercials de prestigi. L’avió és, evidentment, el principal mitjà de transport tot i que cada vegada s’integra més en els programes els usuaris turístics de la zona d’Àsia-Pacífic la xarxa europea d’alta velocitat.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

1  

Imatges

Infografia: El turisme coreà a Catalunya

Infografia: El turisme coreà a Catalunya 271

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia