• La directora General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa, inaugura la 7a Trobada de Lectura Fàcil
  • Les biblioteques públiques catalanes organitzen més de 200 clubs de lectura fàcil
Jornada

La directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura, Àngels Ponsa, ha recordat avui la importància de les iniciatives que promouen l’accessibilitat i la inclusió social així com el paper en matèria de foment de les mateixes a través dels programes de Lectura Fàcil que desenvolupa la direcció que dirigeix. Àngels Ponsa ha fer aquestes declaracions amb motiu de la seva assistència a la inauguració de la 7a Trobada de Lectura Fàcil.

A Catalunya, les biblioteques públiques organitzen aproximadament 230 clubs de Lectura Fàcil, pràcticament la meitat dels 500 que hi ha a l'Estat espanyol. La CEPSE (Central de Préstec) és el centre dipositari de fons bibliogràfic de Lectura Fàcil a Catalunya i posa a la disposició de les biblioteques 220 lots i un total de 4.500 documents. Aquest fons conté pràcticament tot el que està disponible al mercat en català i castellà. De fet, els volums de lectura fàcil són un dels seus principals productes amb una rotació d’un 180% en préstecs. 

Durant la 7a Trobada de Lectura Fàcil, que se celebra a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, s’estan duent a terme diferents conferències i taules rodones amb representants d’iniciatives de països com Suècia, Finlàndia, Argentina, Estats Units o Regne Unit. Molts països i molts idiomes amb un denominador comú: la lectura fàcil i el llenguatge planer. El cap del Servei de Biblioteques Josep Vives participa en la taula rodona “La biblioteca com a referent d’accessibilitat lectora” amb Heidi Carlsson, bibliotecària i membre de la secció de l’IFLA «Library Services to People with Special Needs» (Suècia); Irene Gálvez, directora de la Biblioteca Central de Cornellà i membre del projecte Biblioteques inclusives, i la moderadora Laia Vidal, responsable de comunicació de l’Associació Lectura Fàcil. A la tarda, Toni Cabré, sub-director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya participa en la taula “La cultura a l’abast de tothom” amb Betty Siegel, directora d’accessibilitat del John F. Kennedy Center i membre de Leadership Exchange in Arts and Disability (Estats Units); Mercè Luz, cap del departament de cultura de Fundación ONCE; Teresa Soldevila, membre de la Xarxa museus i accessibilitat, i el moderador Óscar López, periodista cultural.

Més informació