Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   26 novembre 2019 14:28

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Elvira Méndez Méndez, presidenta del Consell Assessor per a la Reforma Horària

Nascuda a Madrid l’any 1952

Metgessa especialista en medicina preventiva i salut pública per la Universitat

Autònoma de Barcelona. Estudis de màster a la Universita degli Studi de Perugia i al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra.

Premi a l'Excel·lència Professional 2006 en Humanitats del Col·legi de Metges de Barcelona. Professora associada durant vint anys del Departament de Ciències Socials i Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat adjunta de la Gerència de l’Hospital del Mar de Barcelona. Ha estat col·laboradora tècnica de l’Institut Català d’Oncologia i del Programa CRONICAT del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Ha estat Subdirectora de Programes i Promoció de la Salut del Ministerio de Sanidad y Consumo. Des d’aquets organismes va promoure la reforma sanitària i programes innovadors de planificació familiar, de continuïtat assistencial als pacients i de prevenció del consum del tabac.

A l'Associació Salut i Família va fundar el Programa BANCS DEL TEMPS que connecta amb les inquietuds de la Iniciativa per a la Reforma Horària. És autora de publicacions sobre els usos del temps per part de les dones essent la més recent Temps retrobat  (2018) així com d’altres relacionades amb els drets reproductius, la detecció i l’atenció a les víctimes de violència masclista i l’atenció intercultural a les famílies immigrants. 

Aina Plaza Tesías, directora general d’Autonomia Personal i Discapacitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies  

Nascuda a Palma de Mallorca l’any 1965.

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (1988). Compta amb una sòlida experiència en el sector sanitari i profund coneixement del sector social. Disposa d’una llarga experiència en planificació, avaluació de serveis sanitaris, anàlisi i intervenció en població en situació de vulnerabilitat, així com en coordinació i integració de serveis socials i sanitaris. 

Ha exercit funcions de direcció de planificació i avaluació al Consorci de Serveis Socials de Barcelona. Amb 10 anys d’experiència en planificació estratègica i comunicació en el sistema sanitari públic català. Ha estat consultora a nivell internacional en planificació i avaluació de serveis sanitaris.

Des de febrer de 2019 lidera la subdirecció d’Anàlisi i Programació de la Direcció general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 

Joan Ramon Ruiz Nogueras, director general de Prestacions Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies  

Nascut a Mataró l’any 1958.

Llicenciat en Dret per la Universitat Nacional Educació a Distància (1992) i disposa del títol professional de Gestor Administratiu. 

Ha estat Funcionari del Cos de Gestió de l’Administració de la Seguretat Social i des de desembre de 1.997 i ha estat a Cos Administratiu de la Seguretat Social; l’Institut Nacional de Previsió; l’Institut Nacional de Seguretat Social; la Tresoreria General de la Seguretat Social; cap de l’Àrea d ’Afiliació de l’Administració de Mataró; director de l’Administració de Manresa; director de l’Administració de Badalona i director de l’Administració de Mataró.

A més ha format part del grup estatal de formadors de la Tresoreria General de la Seguretat Social i ha estat professor de Cicles Formatius a l’Escola Pia de Mataró en Administració Pública, Gestió Tributària i Fiscalitat, Formació i Orientació Laboral i Relacions a l’Entorn de Treball.

Des de gener de 2016 ha encapçalat la Direcció General de Protecció Social del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia