Educació

Foto

Josep Bargalló: "Volem afavorir l'equitat de gènere a la formació professional"

query_builder   27 novembre 2019 11:14

event_note Nota de premsa

Josep Bargalló: "Volem afavorir l'equitat de gènere a la formació professional"


  • El titular d’Educació ho ha manifestat aquest matí al Parlament, on ha exposat les mesures positives que el Departament posa en marxa per revertir el biaix de gènere en determinades famílies d’FP
Foto

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat avui que “volem afavorir l’equitat de gènere a la formació professional”. Així ho ha posat de manifest durant la compareixença al Parlament per exposar les mesures que el Departament posa en marxa a partir d’aquest curs per revertir el biaix de gènere en algunes famílies professionals de formació professional.

Bargalló ha exposat que “les dades ens diuen que hi ha estudis amb una molt elevada subrepresentació de gènere en els cicles relacionats amb l’FP industrial”, en concret de les famílies d’Electricitat i Electrònica, d’Energia i Aigua, de Fabricació mecànica i d’Instal·lació i Manteniment. I ha afegit que “el curs 2017-2018 la mitjana de dones matriculades en aquests cicles és només del 3%.  De fet, aquesta mitjana és més baixa que la mitjana masculina en els cicles on hi ha més presència de dones, on la matriculació dels homes representa el 7%”.

És per aquest motiu que “hem promogut la matriculació de dones en cicles industrials amb la bonificació del 50% del preu públics de matrícula. És la primera vegada que es fa una mesura com aquesta al govern, perquè volem que esdevingui referent  pels més joves també en matèria de coeducació”. Bargalló ha explicat els avantatges de promoure la matriculació perquè “aquests cicles formatius industrials ofereixen qualificacions on hi ha mancances en el món laboral i, a més, es tracta de sectors que ofereixen sous més elevats”.

El titular d’Educació ha avançat que es prendran també mesures similars en els graus on hi ha més presència femenina, com les cures, “perquè la cura no és només de les dones i sinó que és responsabilitat de tots”.

 

27 de novembre de 2019

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia