Educació

Dispositiu mòbil

Erasmus+ selecciona una xarxa europea impulsada pel Departament d'Educació per promoure la cultura digital a l'escola

query_builder   27 novembre 2019 13:03

event_note Nota de premsa

Erasmus+ selecciona una xarxa europea impulsada pel Departament d'Educació per promoure la cultura digital a l'escola

  • El projecte, on hi participen diverses regions, desenvoluparà i compartirà recursos educatius a favor de les competències digitals dels alumnes
Dispositiu mòbil

L'Agència Nacional del programa Erasmus+ ha seleccionat un projecte impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat per desenvolupar i compartir amb altres regions europees recursos educatius a favor de les competències digitals dels alumnes, així com l’intercanvi de bones pràctiques en aquest camp.

Es tracta de la xarxa EduRegio, Digital Regions for Education, que integren les autoritats educatives de Trento (Itàlia), Coimbra (Portugal), Göteborg (Suècia) i Castella i Lleó, a més a més del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya com a coordinador. El sisè component de l’associació estratègica és European Schoolnet, consorci de 34 ministeris d’educació europeus que impulsa la innovació educativa a nivell d’Europa.

Recentment, amb motiu de la jornada de presentació del programa Mòbils.Edu del Departament d’Educació, Barcelona ha acollit una trobada de membres d’aquesta xarxa, procedents de cadascuna de les regions participants. L’objectiu de l’EduRegio és poder mantenir una xarxa permanent d’autoritats educatives europees que s’han d’enfrontar a reptes similars, derivats de la ràpida evolució de les tecnologia i de la metodologia relacionades amb la seva aplicació a les aules.

El projecte ha estat impulsat per la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura del Departament d’Educació. La directora general, Mar Camacho, ha mostrat la seva satisfacció per la inclusió del projecte al programa Erasmus+, tenint en compte que, a tot l’estat, es van presentar a la convocatòria una alta concurrència de propostes de cooperació per a la innovació.

Els participants de l’EduRegio treballaran per la millora de la competència digital de la comunitat educativa en el seu conjunt per fer front als reptes de la ciutadania a l’era digital. Els objectius pedagògics del projecte es duran a terme gràcies al disseny d’un manual de recomanacions per a responsables polítics en l’àmbit de l’educació, recursos pedagògics directament aplicables a l’aula i un curs orientat a docents, entre d’altres.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia