Empresa i Treball

EMC

INDÚSTRIA

Consellera Chacón: "Catalunya és dels millors entorns europeus per atreure projectes d'inversió estrangera del sector dels videojocs"

query_builder   28 novembre 2019 18:24

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Consellera Chacón: "Catalunya és dels millors entorns europeus per atreure projectes d'inversió estrangera del sector dels videojocs"

EMC
  • La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat que Catalunya ha captat 37,6 milions d’euros d’inversió estrangera al sector dels videojocs els últims cinc anys que han suposat la creació de més de 500 llocs de treball

 

  • Chacón, que ha inaugurat el saló NiceOne Barcelona dedicat a l’entreteniment digital, ha assegurat que “Catalunya s’ha consolidat com un dels entorns més dinàmics d’Europa per a startups, multinacionals i estudis de videojocs”

 

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha donat a conèixer aquest dijous que Catalunya ha captat 37,6 milions d’euros d’inversió estrangera al sector dels videojocs en el període 2014-2018 i que aquests projectes han suposat la creació de 516 llocs de treball. “Catalunya és dels millors entorns europeus per atreure projectes d’inversió estrangera del sector dels videojocs”, ha destacat la titular d’Empresa i Coneixement durant la inauguració del saló NiceOne Barcelona, dedicat a l’entreteniment digital.

La consellera ha subratllat que “aquestes xifres són molt superiors a les del període anterior” (2009-2013), quan Catalunya va registrar una inversió de 4,5 milions d’euros i la creació de 87 llocs de treball, segons dades de l’fDi Markets del Financial Times, una estadística que no comptabilitza les inversions de fusions o adquisicions d’empreses. Així, Chacón ha remarcat que “Aquests indicadors evidencien que Catalunya s’ha consolidat com un dels entorns més dinàmics d’Europa per a startups, multinacionals i estudis de videojocs”.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que “el principal motiu pel qual les empreses estrangeres de videojocs decideixen establir-se a Catalunya és el talent local i la capacitat d’atreure’n d’arreu del món”. Si a aquest fet se li suma “un ecosistema molt rellevant d’estudis independents creats per emprenedors, la presència de graus i màsters relacionats amb la indústria del videojoc, centres tecnològics que innoven en aquest camp i esdeveniments com el NiceOne, el resultat és que estem altament posicionats per atreure inversions estrangeres en aquest camp”, ha assegurat.

Aquest dijous ha començat una nova edició del saló NiceOne Barcelona, organitzat per Fira de Barcelona i que té lloc fins diumenge al recinte de Gran Via. L’esdeveniment ocupa més de 60.000m2 i compta amb 198 empreses expositores. Enguany el certamen posa l’accent en les experiències immersives i en la combinació dels eSports i la realitat virtual.



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia