Catalunya ha exportat productes industrials d’alta tecnologia per valor de 2.124,4 milions d’euros al tercer trimestre del 2019, xifra que representa un augment del 25,7% interanual, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Els productes farmacèutics, que representen tres quartes parts de les vendes a l’estranger de productes d’alt contingut tecnològic, han augmentat un 34,1% i les vendes dels productes informàtics, electrònics i òptics, un 2,5%. Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han augmentat un 23,0% i les destinades a la resta del món, un 28,7%.

Les vendes de productes industrials de nivell mitjà alt han assolit un valor de 7.252,6 milions d’euros al tercer trimestre del 2019 (-2,4% interanual), xifra que suposa una disminució per cinquè trimestre consecutiu. Aquesta dada s’explica pel descens de les vendes de tots els grups de productes: Materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles (-2,6%) i Productes químics (-2,1%). Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han augmentat un 1,7%, mentre que les destinades a la resta del món han disminuït un 9,5%.

Les vendes a l’exterior de productes de nivell mitjà baix, amb un valor de 2.574,2 milions d’euros, han augmentat un 9,2%. Aquesta dada s’explica bàsicament per l’increment de les exportacions a països de la Unió Europea (13,4%), ja que les destinades a la resta del món han registrat un creixement moderat (0,8%). Per productes, han baixat les vendes dels productes metàl·lics (-3,9%) i s’han mantingut estables les del grup Cautxú i matèries plàstiques, productes minerals no metàl·lics i metal·lúrgia (0,0%); en canvi, han augmentat les del grup d’altres productes d’aquest nivell (40,4%).

Les exportacions de productes de nivell tecnològic baix, amb un valor de 4.777,8 milions d’euros, han augmentat un 9,8% en relació amb el tercer trimestre de l’any anterior. Per àrees geogràfiques, les exportacions d’aquest nivell a la Unió Europea han crescut un 10,1% i les vendes a la resta del món un 9,3%.

Les importacions de productes d’alt contingut tecnològic augmenten un 23,2% interanual

Al tercer trimestre del 2019, tots els nivells tecnològics han augmentat les compres a l’estranger: l’alt un 23,2%, el mitjà alt un 4,0%, el mitjà baix un 4,9% i el baix un 4,4%. Per àrees geogràfiques, destaca la compra de productes industrials d’alt contingut tecnològic a la Unió Europea (35,9%).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 69