Empresa i Treball

EMC

INDÚSTRIA

Consellera Chacón: "La Generalitat ha tornat a garantir l'obertura de Boí Taüll"

query_builder   29 novembre 2019 14:13

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Consellera Chacón: "La Generalitat ha tornat a garantir l'obertura de Boí Taüll"

EMC
  • La titular d’Empresa i Coneixement ha recordat que l’estació de Boí Taüll té “un gran impacte econòmic i social a la zona, de 10,8 milions d’euros a l’economia de l’Alta Ribagorça i de més del 17% dels llocs de treball de la comarca”

  • Boí Taüll ha estat reconeguda com a millor estació d’esquí d’Espanya per segon any consecutiu, segons els premis World Ski Awards

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, acompanyada del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ramon Alturo, ha visitat aquest matí l’estació d’esquí de Boí Taüll abans de l’obertura de pistes. La consellera ha explicat que el Departament ha fet un esforç molt important d’inversió i de gestió que torna a assegurar l’obertura de la temporada i dóna continuïtat al projecte”.

La consellera ha assegurat que “som conscients que l’estació de Boí Taüll té un impacte econòmic i social a la comarca molt important, de 10,8 milions d’euros a l’economia de l’Alta Ribagorça i de més del 17% dels llocs de treball”.

Segons les dades de l’estudi d’impacte econòmic i social de l’estació, per cada euro ingressat en forma de forfait es generen 7,8 € en forma de Valor Afegit Brut, o el que és equivalent, per cada euro invertit en infraestructures i manteniment per part d’Actius de Muntanya S.A. es generen 15,3 € en forma de VAB en el conjunt de l’economia comarcal.

Chacón ha recordat que “el Departament d’Empresa i Coneixement ha fet un gran esforç per mantenir aquestes instal·lacions destinant més de 2,5 milions d’euros a través d’AVANÇSA” i és una mostra més de “l’aposta del Departament i del Govern pel territori i per la seva gent”

La consellera també ha recordat que el passat 12 de novembre el Govern va autoritzar a es empreses públiques Actius de Muntanya, S.A, que depèn d’Empresa i Coneixement,  i a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que depèn de Territori i Sostenibilitat, a formalitzar un conveni de cooperació en la direcció de la gestió de l’Estació d’Esquí de Boí Taüll durant la temporada 2019-2020.

El conveni determina que la titularitat de l’activitat de de l’Estació d’Esquí continuarà sent d’Actius de Muntanya i s’ocuparà de les relacions amb els treballadors, col·laboracions mercantils, proveïdors, empreses subministradores d’energia i també amb les Administracions Públiques.

Pel que fa a Ferrocarrils col·laborarà en la direcció de gestió de l’activitat de l’Estació d’Esquí i elaborarà un pla de viabilitat de la gestió i explotació  del negoci així com un pla d’inversions que haurà de lliurarà al Govern en acabar la temporada 2019-2020. El Govern, en base al pla de viabilitat, fixarà com FGC passa a ser el nou titular de l’explotació.

Boí Taüll, millor estació d’esquí d’Espanya

Boí Taüll ha estat reconeguda com a millor estació d’esquí d’Espanya per segon any consecutiu, segons els premis World Ski Awards. Aquest passat dissabte 23 de novembre es va celebrar la tradicional gala dels World Ski Awards, on es premien les millors estacions d'esquí de el món a nivell global, que va guanyar Val Thorens (França). Per països, Boí Taüll va ser la millor a Espanya i Vallnord a Andorra.

Els World Ski Awards, creats el 2013, són l'única iniciativa mundial per reconèixer, recompensar i celebrar l'excel·lència en la indústria del turisme de neu.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia