Cultura

Consell

El Consell de l'Associacionisme Cultural condemna la violència envers les dones

query_builder   2 desembre 2019 18:45

event_note Nota de premsa

El Consell de l'Associacionisme Cultural condemna la violència envers les dones

  • L‘organisme s’adhereix al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les Dones i condemna les conductes contràries a la dignitat de les persones
  • El Consell posa a debat les iniciatives del Pacte per a la Reforma Horària com a una mesura de llibertat, equitat i benestar
Consell

El Consell de l’Associacionisme Cultura Català ha acordat per unanimitat adherir-se al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les Dones, i ha condemnat qualsevol tipus de violència envers les dones i conductes contràries a la dignitat de les persones.

En una sessió celebrada dissabte, les entitats representades al Consell es van comprometre a fer tot el necessari per prevenir, combatre, denunciar i condemnar qualsevol possible conducta indigna i vexatòria envers les dones, i sense oblidar que la violència sexual també afecta a un sector de la població especialment vulnerable com és la infància. 

El Consell també fa una crida a la societat en general, i a l’associacionisme cultural en particular, a seguir treballant per eradicar aquestes conductes, amb el convenciment que la detecció i la denúncia, així com també la sensibilització social i la coeducació, són eines fonamentals per eliminar la xacra de les violències masclistes i sexuals.

Pacte per a la Reforma Horària
D’altra banda, durant la sessió també es van debatre les iniciatives del Pacte per a la Reforma Horària, i la seva implementació en el sector associatiu cultural. El Consell va comptar amb la presència del Sr. Alexis Serra, director de l’Oficina per a la Reforma Horària, que va explicar el document “Objectiu 2025” d’accions i recomanacions per a la racionalització dels horaris i usos dels temps a l’Administració de la Generalitat, com a possible punt de partida  i exemple a aplicar en altres àmbits de la societat.

El Consell de l’Associacionisme Cultura Català és el màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura en relació amb la cultura popular, la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural. Formen part del Consell 36 entitats, federacions i confederacions que representen a 3.600 entitats i gairebé 400.000 persones associades.

La lluita contra la injustícia i la defensa dels drets de les persones sempre ha format part de l’essència de l’associacionisme català, representat en un Consell que recull els diferents àmbits i sensibilitats.

1  

Fitxers adjunts

Text de l'acord assolit al Consell

Text de l'acord assolit al Consell
PDF | 9

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia