Direcció General de Comunicació

Mossos

El Govern obrirà una consulta prèvia per modificar la regulació de la segona activitat dels Mossos d'Esquadra

query_builder   3 desembre 2019 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern obrirà una consulta prèvia per modificar la regulació de la segona activitat dels Mossos d'Esquadra

  • Permetrà obrir el debat i millorar la definició i concreció dels requisits per reconduir correctament les situacions de segona activitat
  • La nova normativa permetrà disposar d’un procediment per mantenir les aptituds psicofísiques regulades a través d’una norma de rang reglamentari, que estableixi drets i obligacions als Mossos d’Esquadra, garantint-ne la seguretat jurídica

El Consell Executiu ha pres coneixement de la consulta pública que obrirà prèviament a l’elaboració d’un projecte de decret, que modifiqui la regulació de la situació administrativa especial de segona activitat i el manteniment de les aptituds psicofísiques dels Mossos d’Esquadra. La nova normativa permetrà aplicar adequadament la piràmide d’edat del cos de Mossos d’Esquadra a la segona activitat i, per tant, ajudarà a optimitzar els efectius que hi ha a la plantilla.

 

L’actual normativa es recull al Decret 246/2088, de 16 de desembre, de regulació de la situació administrativa especial de segona activitat en el cos de Mossos d’Esquadra, i es desenvolupa el que preveu l’article 44.1 de la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, sobre el manteniment de les aptituds psicofísiques.

 

El nou decret permetrà disposar d’un procediment per mantenir les aptituds psicofísiques regulades a través d’una norma de rang reglamentari, que estableixi drets i obligacions als Mossos d’Esquadra, garantint-ne la seguretat jurídica. També adequarà les possibilitats i necessitats actuals de l’organització policial als drets i garanties establerts a la llei.

 

La nova normativa permetrà resoldre una situació, la dels tècnics de suport no policial, que no ha tingut un encaix adequat en l’organització, per la dificultat de distingir les funcions d’aquests llocs de les establertes per a la segona activitat. La modificació normativa ha de permetre, a través del seguiment previ de les aptituds psicofísiques, reconduir cap a la segona activitat determinades situacions que no haurien d’arribar a comportar mai una declaració d’incapacitat permanent total i, per tant, l’exclusió d’efectius de la funció policial.

 

La segona activitat

 

La segona activitat és una situació administrativa especial que garanteix l'eficàcia en el servei que ofereixen els Mossos d'Esquadra i permet ajustar escales i categories de manera permanent, així com adaptar la carrera professional als canvis que produeix el transcurs del temps.

 

Els Mossos d’Esquadra poden passar a aquesta situació a partir dels 57 anys o per disminució de les condicions físiques o psíquiques. S'han de determinar per reglament les circumstàncies i les condicions de la prestació dels serveis complementaris de segona activitat, i el grau de les incapacitats mèdiques que poden determinar el pas a aquesta situació.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia