Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern subscriu un acord per promoure la programació informàtica al batxillerat i a la formació professional

query_builder   3 desembre 2019 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern subscriu un acord per promoure la programació informàtica al batxillerat i a la formació professional

  • El conveni entre el Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació es basa en el desenvolupament del projecte “Escola de pensament computacional”

El Govern ha aprovat avui subscriure un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació per promoure la programació informàtica al batxillerat i a la formació professional. El conveni entre totes dues administracions suposarà dur a terme un projecte, anomenat “Escola de pensament computacional”, que fomenti l’ús de la programació de robots per treballar la informàtica, electrònica i mecànica com a recurs educatiu en el batxillerat i en l’FP.

Per això, es preveuen un seguit d’actuacions per desenvolupar el projecte. Entre elles, l’elaboració de recursos educatius, de cursos de formació en xarxa i seminaris presencials, la difusió de bones pràctiques entre centres, la realització de projectes col·laboratius intercentres, l’avaluació del programa i l’elaboració d’informes de resultats.

D’aquesta manera, el Govern vol afavorir aquelles iniciatives que redueixin l’abandonament prematur, que millorin els resultats educatius de l’alumnat, que fomentin l’ocupabilitat entre els joves i que estimulin l’esperit emprenedor dels estudiants.

Fruit de l’acord, el Departament d’Educació es compromet a participar en la planificació del projecte, en el seu seguiment i avaluació. De la seva banda, el Ministeri d’Educació elaborarà els recursos necessaris, gestionarà el curs de formació, avaluarà el projecte i difondrà les bones pràctiques. El conveni tindrà vigència durant un any.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia